zondag 14 juli 2024
Wethouder Hans van de Looij reikt de Erespeld uit aan Francien Dullaart - Foto: Omroep Veldhoven/John van de Kerkhof

Francien Dullaart ontvangt Erespeld Gemeente Veldhoven

Wethouder Hans van de Looij heeft op vrijdag 23 augustus de Erespeld uitgereikt aan mevrouw Francien Dullaart (78). De uitreiking van deze gemeentelijke onderscheiding vond plaats tijdens de gezamenlijke BBQ-avond van de dagbesteding bij het Rundgraafpark aan de Houtwal.

Francien Dullaart is ruim 23 jaar vrijwilliger bij Oktober (het voormalige RSZK) en heeft op verschillende locaties vrijwilligerswerk gedaan. Meestal was dit als gastvrouw op de dagbesteding. Ze staat voor iedereen klaar en met haar Rotterdamse humor zorgt ze ervoor dat de mensen een fijne dag hebben en met een lach op het gezicht weer naar huis gaan. Zelf zegt mevrouw Dullaart hierover dat ze vooral geniet van de gezelligheid en dankbaarheid van de bewoners.

Mevrouw Dullaart is ongeveer 55 jaar geleden in Veldhoven komen wonen. Vanaf het prille begin heeft zij vrijwilligerswerk verricht. Zij was o.a. lid van het schoolbestuur van de (toen) Openbare School in Veldhoven en lid van Showkorps Groot Veldhoven. De laatste 28 jaar werkt zij als vrijwilligster bij Oktober, waar zij minimaal 3x per week naar toe gaat.

De Erespeld is een initiatief van de Gemeente Veldhoven als waardering voor de inzet van vrijwilligers. Zij zijn onmisbare schakels binnen de samenleving. De gemeente is dan ook trots op haar vrijwilligers en waardeert hun actieve inzet voor de Veldhovense gemeenschap enorm.

Verslag: Esther Westerhuis
Fotograaf: John van de Kerkhof