dinsdag 21 mei 2024
Ans Dekkers ontvangt namens vrijwilligers Ster van wethouder Hans van de Looij - Foto: Omroep Veldhoven/John van de Kerkhof

Ster van Veldhoven voor vrijwilligers museum ’t Oude Slot

Zeelst – Vrijdagmiddag 23 augustus heeft wethouder Hans van de Looij de Ster van Veldhoven uitgereikt aan de vrijwilligers van museum ’t Oude Slot. Dit deed hij in het museum aan de Hemelrijken samen met de maker van de Ster, Lisa Loosman.

Namens alle vrijwilligers van museum ’t Oude Slot mocht mevrouw Ans Dekkers de Ster in ontvangst nemen. Zij is vele jaren werkzaam als vrijwilliger bij het museum. De overige vrijwilligers ontvingen uit handen van de directeur van het museum een regimentsboeket, een enkele witte roos met een bedankkaart die is ontworpen door Lisa. De groep vrijwilligers van ’t Oude Slot breidt zich nog steeds uit. Momenteel heeft het museum ongeveer 70 vrijwilligers. Zij worden ingezet voor ontvangst van bezoekers in de weekenden en tijdens evenementen. Ook worden ze ingezet voor het bijhouden en aanvullen van het collectieregistratiesysteem, het beheer van de unieke prentencollectie, het helpen opzetten van exposities en het bijhouden van de tuin en kluswerk.

Lisa’s Ster
De Ster van deze maand is gemaakt door Lisa Loosman. Lisa is verbonden aan zorginstelling Severinus en werkt al een aantal jaren een dag per week op het Atelier. Daarnaast werkt ze vier dagdelen bij Brownies & Downies in Valkenswaard. Lisa houdt van patronen, geometrische en decoratieve vormen, die ook terug te vinden zijn in de Ster.

Ster van Veldhoven
De Ster van Veldhoven is een initiatief van de gemeente en is bestemd voor een groepen vrijwilligers. Op deze manier wil de gemeente Veldhoven haar enorme waardering uitspreken voor hun inzet. De houten sterren zijn gemaakt bij Severinus. Kunstenaars van de dagbesteding van Severinus en van SWOVE, GGzE De Boei en Combinatie Jeugdzorg beschilderden de sterren. Iedere ster is een uniek en bijzonder geschenk met een eigen verhaal.

Verslag: Esther Westerhuis
Fotograaf: John van de Kerkhof