dinsdag 21 mei 2024

Geen VVV producten meer in de bibliotheek

Centrum – Omdat de gemeente financieel niet meer bijspringt, is de bibliotheek per 1 januari gestopt met VVV producten verkopen.  Een VVV winkel was al eerder gesloten. Om bezoekers tegemoet te komen, bleef de bibliotheek een deel van de VVV-producten verkopen. Bijvoorbeeld cadeaubonnen, wandel- en fietskaarten en de fietstocht Lekker Rondje Veldhoven. Ook dat houdt nu op.

Het waren unieke VVV Veldhoven producten, de bekendste was het ‘Lekker Rondje Veldhoven’; de culinaire fietsroute van Veldhoven en omgeving. De laatste editie hiervan liep tot 1 november 2021. Om meer te kunnen focussen op het bibliotheekwerk, zal de bieb ook de andere VVV-producten niet meer aanbieden.

Voor de bibliotheek zijn de vijf landelijke kerntaken leidend. Vooral op sociaal terrein heeft de bieb zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Zo beschikt zij inmiddels over een DigiTaalhuis, Dementheek en Informatiepunt Digitale Overheid. Dit alles om Veldhovenaren te helpen en ondersteunen, zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij.

Alternatieven

Geïnteresseerden in wandelen, fietsen, bezienswaardigheden en activiteiten in de regio kunnen nog terecht op de websites van o.a. de ANWB, Geheimen van Veldhoven, IVN, Route.nl, Visit Brabant, TIP Eersel en VVV Eindhoven.