donderdag 25 juli 2024
Game in app en op Facebook

Gemeente: game om drugscriminaliteit te leren herkennen

Veldhoven – Inwoners van Veldhoven kunnen vanaf zaterdag 3 juli meespelen met een reality game om een fictieve drugsbende op te rollen. Volgende week valt het  ‘Veldhovens Nieuwsblad – Game editie’ op de mat. Hierin staat informatie over het spel en krijgt u de eerste aanwijzingen. Vanaf dat moment kunt u de app downloaden en op zoek gaan naar signalen van drugscriminaliteit.

Het spel moet inwoners bewust maken van signalen van drugscriminaliteit, zoals bijvoorbeeld hennepkwekerijen en drugslabs in woonwijken. Het spel is een samenwerking tussen gemeente Veldhoven, de politie, Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland en Meld Misdaad Anoniem.

Burgemeester Delhez: ‘Een veilig Veldhoven, daar zijn we samen verantwoordelijk voor. De gemeente en politie hebben daarin natuurlijk een grote rol. Maar minstens zo belangrijk is de rol van onze inwoners; zij zijn de ogen en oren. Daarom: zie, hoor, ruik of voel je dat ergens iets niet pluis is, meld het. Dat kan ook anoniem. Dan zorgen we samen voor een fijne en veilige samenleving.’

Hoe werkt het?

De game is voor jong en oud. Iedereen kan meedoen. Individueel of in een team. De enige voorwaarde is: spelers moeten in het bezit zijn van een smartphone die AR (augmented reality) ondersteunt. AR zorgt ervoor dat je via de camera van je telefoon extra informatie kunt zien in jouw omgeving. Bijvoorbeeld een voorwerp, tekst of video.

Meespelen kan als volgt:

1.Volg ‘Eenheid75’ via Facebook en/of Instagram
2. Download de app ‘Eenheid 75’ in de Google Play Store of in de Apple App Store
3. Meld je aan met de inlogcode: Eenheid75
4. Vul een gebruikersnaam / teamnaam in en maak een foto
5. Volg de stappen in de app en pak de krant erbij die deze week bij alle inwoners van
Veldhoven op de mat valt. Heeft u een NEE-NEE-sticker? Bekijk de krant dan via de
website van Eenheid 75. U kunt ook een exemplaar ophalen bij de balie van het
gemeentehuis.
6. Spelen maar! Vind alle 8 verdachte situaties en meld ze via de app.
#melddrugscriminaliteit #samensterktegenondermijning