donderdag 29 februari 2024

Gemeente: hoe financieel fit ben jij?

Veldhoven – Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. De gemeente Veldhoven werkt samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen. Inwoners kunnen vanaf nu gebruikmaken van de online test op Geldfit.nl.

De gemeente wil de hulp bij geldzorgen nog beter vindbaar maken. Inwoners kunnen gebruikmaken van de test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijg je inzicht in jouw financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Je ziet dan meteen welke hulp er is. Mensen die liever bellen, kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door
naar passende hulp in de buurt. Denk hierbij aan Veldwijzer en de gemeentelijke schulddienstverlening.

Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute en wethouder Mariënne van Dongen weten dat iedereen te maken kan krijgen met financiële problemen. “Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we in Veldhoven voorkomen met Geldfit.nl en 0800-8115.” Speciaal voor ondernemers is er Geldfitzakelijk.nl. Daar staan ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.