donderdag 25 juli 2024
Burgemeester Jack Mikkers wordt in een tweet van @HakiFitewu afgebeeld als nazi.
Burgemeester Jack Mikkers wordt in een tweet van @HakiFitewu afgebeeld als nazi.

Burgemeester Jack Mikkers op internet bedreigd

Burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven is Eerste Paasdag via internet bedreigd. Op internet zwerven veel berichten rond die onvrede uiten op het beleid van Mikkers tijdens de commotie omtrent de omstreden Eritrese conferentie van afgelopen weekend. Op één foto wordt hij zelfs als nazi weggezet.

De foto van de burgemeester met snorretje verscheen zondag om half elf (Nederlandse tijd) op het Twitter-account van @HakiFitewu. De tekst luidde: @BMveldhoven beschermt de rechten van potentiële moordenaars, terwijl hij de rechten van onschuldige, vredige Eritreeërs schendt. In de tweet wordt ook verwezen naar een filmpje dat vermoedelijk van dezelfde bron afkomstig is. Daarin wordt uitgelegd waarom het beleid van de Veldhovense burgemeester, de Nederlandse politie en de rechter die Mikkers in een kort geding gelijk gaf krom zou zijn. Volgens het filmpje hebben zij de vrijheid van meningsuiting en het recht van vergaderen van “onschuldige Eritreeërs” geschonden, terwijl de demonstranten, die leuzen als “we gaan jullie vermoorden” zouden hebben geroepen en een auto met een conferentielid bestormden, na een nacht op het politiebureau vrijuit gingen.

Een woordvoerder van de gemeente Veldhoven zegt geschrokken te zijn, maar volgens haar voelt Mikkers zich niet zeer bedreigd omdat het filmpje zich vooral richt tegen de 128 demonstranten die vrijdag het Koningshof bezetten en tegen het Westerse regime.

Eigen beveiliging

Het terrein van Koningshof is op dit moment nog volledig afgesloten. De gemeente heeft daar naar eigen zeggen geen opdracht voor gegeven. NH Hotels, eigenaar van Koningshof, zou deze beslissing zelf hebben genomen. De hotelketen geeft aan dat de snuffelmarkt die Tweede Paasdag gepland staat wel doorgaat. Op de Eritrese conferentie wil ze niet reageren.