zondag 14 juli 2024
Mikkers neemt zijn onderscheiding in ontvangst
Mikkers wordt onderscheiden als ereburger

Ereburgerschap voor Jack Mikkers

Jack Mikkers kreeg woensdagavond de ene na de andere verrassing. Tijdens de afscheidsreceptie werd hij onder andere tot ereburger van de gemeente Veldhoven uitgeroepen.

Tekst gaat verder onder de video.

Volgens Herman Kootkar, raadslid en plaatsvervangend voorzitter van de gemeente, was de raad de avond ervoor unaniem: Jack heeft zich ruim tien jaar voor de Veldhovense gemeenschap op een bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt. “Iedereen vond dat jij hebt bijgedragen aan de ontwikkeling van de gemeente Veldhoven tot een belangrijk, economisch en strategische gemeente in de Brainportregio, iedereen vond dat jij je jarenlang hebt ingezet als voorzitter van de integrale stuurploeg ondermijning Oost-Brabant, en iedereen vond dat jij garant stond voor de veiligheid van de gemeente Veldhoven.”

Jack Mikkers fonds

Daarna werd er ook nog een fonds bekend gemaakt dat het bereiken van de idealen van de burgemeester moet voortzetten. Het zogenaamde “Jack Mikkers Fonds” krijgt tien jaar lang een jaarlijks bedrag van €1000 om dit te doen. Op de vraag of Jack zich beschikbaar wilde stellen om dit project in goede banan te leiden antwoordde hij volmondig “Ja”.

De afscheidsreceptie was het einde van een ereronde die Jack de hele dag door Veldhoven had gemaakt. Op verschillende plekken, zoals Severinus en de Sele, werd gestopt om even persoonlijk afscheid te nemen. Tussen de verschillende stops werden Jack en zijn vrouw Astrid steeds met een toepasselijk voertuig vervoerd, zoals met een politiewagen en een versierde taxi.

Selfie

De ereronde werd beëindigd met een selfie van Jack en Astrid vanuit een hoogwerker met op de achtergrond honderden Veldhovenaren. Daarna heeft het stel met de belangrijkste gemeenteambtenaren gegeten in een restaurant aan het Meiveld.