woensdag 24 april 2024
Sjoert Bossers in zijn nieuwe theater
Sjoert Bossers in zijn nieuwe theater

Sjoert Bossers opvolger Jan Wouda als theaterdirecteur

Sjoert Bossers gaat per 1 oktober Jan Wouda vervangen als theaterdirecteur van De Schalm. “Sjoert Bossers kenmerkt zich als een creatieve, ondernemende, sociaal vaardige persoon, die veel bedrijfskundige ervaring met zich mee brengt.”, zo meldt het theater op haar website. “Sjoert is afkomstig uit de mediawereld (NOB) en had de afgelopen jaren een eigen bureau in coaching, training en bedrijfsacteren. Hij heeft veel affiniteit met de theaterwereld, en stond eerder als (amateur)artiest op het podium van De Schalm.”

De raad van toezicht en management zegt vertrouwen te hebben in Bossers. Volgens hen stapt hij in in een uitdagende tijd met voldoende mogelijkheden om het theater nog verder te later groeien, al wordt het een hele klus om het werk van Jan Wouda van de afgelopen 17 jaar te overtreffen. Na een lange periode als hoofd van de Schalm vertrok deze afgelopen najaar naar Theater Markant in Uden.

De nieuwe directeur zegt er zelf in ieder geval ook veel zin in te hebben. “Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team van Theater de Schalm een bijdrage te mogen gaan leveren aan het toekomstbestendig maken en houden van dit prachtige theater. Mensen laten dromen, dromen van hen waarmaken, mensen verbinden en laten reflecteren; het zijn kernwaarden van De Schalm die ik van harte onderschrijf en met groot enthousiasme in de toekomst zal uitdragen, en waar ik samen met het team verder aan zal bouwen.”

 

Zie ook: Afscheidsreceptie Jan Wouda