vrijdag 19 april 2024
Willem Tieben, Niek v. Boekel en Brian Boogers wachten op een hoekschop - Foto: FEBI

Het venijn zat in de staart bij UNA

Zeelst – De start van het seizoen heeft UNA geen windeieren gelegd. Na drie wedstrijden voeren de geelzwarten de ranglijst samen met Jong Vitesse aan. Afgelopen zondag trof de ploeg van Jeroen van Bezouwen het kwakkelende Jong De Graafschap. UNA was oppermachtig tegen de Superboeren, maar miste de nodige scherpte. Het verschil in krachten kon daardoor uiteindelijk slechts in drie treffers uitgedrukt worden.

De blauwwitten uit Doetinchem stonden op plaats vijftien en dat was in de wedstrijd duidelijk te zien. UNA was dominant en de ploeg van Jan Vreman kreeg slechts enkele sprokkel kansjes. Al na twee minuten had UNA al moeten toeslaan. Een compleet vrijstaande Teun Sebregts schoot vanaf een paar meter voor het doel hoog over en de poging van Brian Boogers enkele minuten later eindigde in hoekschop. Kansen bij de vleet, maar doelpunten bleven uit.

In de 22e minuut ontving Brian Boogers een diepe pass en kon volledig alleen doorgaan naar het Doetinchemse doel. Keeper Jordi Rondeel kwam uit en tikte Boogers buiten de zestien meter onderuit. Rood voor Rondeel waarna Nick v.d. Dam kwam het veld in als keeper en El Malki werd daardoor opgeofferd. UNA bleef kansen creëren, maar was niet scherp genoeg om ze af te maken.

In het tweede bedrijf ging UNA weer vrolijk verder met het kansenfestival. Mart v.d. Gevel zag de doelman op zijn weg en Teun Sebregts mikte naast. Pas in de 62e minuut kwam er een eind aan het geduld van de supporters. Scheidsrechter Schaper constateerde hands binnen de beruchte lijnen en vanaf elf meter schoot Mart v.d. Gevel eindelijk raak: 1-0. Een hoogstandje van Nick Tielemans, die van veraf doelman v.d. Dam wilde verschalken (die te ver voor zijn doel stond) ging maar net naast. Yoeri Sijbers trof ruim 10 minuten voor tijd de paal en zo ging het kansenfestival nog even door.

Maar het venijn zat in de staart. De bevrijdende 2-0 kwam dan toch eindelijk in de 88e minuut. Nick Tielemans zette er zijn handtekening onder. Keeper Van den Dam was geslagen op het afstandsschot van Nick in de verre hoek. Nu was het hek ook van de dam, want in de laatste minuut mocht UNA weer vanaf de stip aanleggen en nu zorgde Brian Boogers voor de 3-0.

62. v.d. Gevel 1-0 (str), 88. Tielemans 2-0, 90. Boogers 3-0 (str)

UNA: Stoskovic, v. Weert (89. Scheepers), Sijbers, Scheerlinck, Tieben, Sebregts (79. Höcher), Stottelaar, N. v. Boekel (69. R. v. Boekel), Tielemans, Boogers, v.d. Gevel
Jong De Graafschap: Rondeel; Bosma, El Malki (24. v.d. Dam), Janssen, v. Doorn; Keurntjes, Sabotic (79. Leidsman), Huntelaar, Versteeg, El Hammouchi, Bosma