zondag 23 juni 2024

Gemeenteraadsverkiezingen zijn begonnen

Vandaag, dinsdag en woensdag kunt u gaan kiezen tussen zeven politieke partijen en hun kandidaten. Maandag en dinsdag zijn al vier stembureaus open. Iedereen die dat wil, kan tussen 7.30 en 21.00 uur terecht bij het gemeentehuis, Hockey Club Basko en de tenten in de Nijverheidslaan (tegenover De Hovenier) en in het Peter Benenson Park (ingang via Heike).

Op veldhoven.waargajijstemmen.nl kunt u zien hoe druk het is in de verschillende stemlokalen.

Zwembadkaartjes

ie gaat stemmen, maakt kans op twee gratis kaartjes voor zwembad City Sport Veldhoven. In samenwerking met het zwembad zijn in totaal 750 kaartjes beschikbaar gesteld. Die worden, verspreid over de drie dagen, bij alle stembureaus willekeurig cadeau gedaan aan inwoners die komen stemmen.

Kaart van de burgemeester

Bijna 2.000 jonge inwoners die voor het eerst voor de gemeenteraad mogen stemmen, krijgen dezer dagen een ansichtkaart van burgemeester Marcel Delhez thuisgestuurd. Daarop legt hij het belang van de gemeenteraad uit. En roept hij alle jongeren op om hun stem te laten horen.

Toegankelijkheid

Veldhoven vindt het belangrijk dat iedereen kan stemmen. Daarom zijn de meeste stembureaus toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. In het gemeentehuis is op een van de twee stembureaus een soundbox met stemmal aanwezig: speciaal voor kiezers met een visuele beperking. Bij RSZK Merefelt staat een mobiel stembureau voor haar bewoners en personeel.

Kieskompas

Veldhovenaren die hulp nodig hebben bij het maken van hun keuze, kunnen nog steeds terecht bij Kieskompas. Deze online stemhulp is te gebruiken via veldhoven.kieskompas.nl en samengesteld met de politieke partijen. Tot nu toe hebben ruim 3.800 Veldhovenaren Kieskompas ingevuld.