zaterdag 27 april 2024
De 1e periodetitel is binnen - Foto: Evert Geurts

Marvilde pakt 1e periodetitel in derby tegen Rood Wit

Meerveldhoven – Marvilde kon vandaag de eerste periode winnen. Daarvoor moest één punt gehaald worden tegen dorpsgenoot Rood Wit. Beide teams zijn de laatste wedstrijden in vorm. Marvilde al het hele seizoen (8x winst en 2x gelijk), maar Rood Wit vooral in de laatste zes wedstrijden (4x winst en 2x gelijk). De stand op de ranglijst was voor Marvilde dus zeker geen garantie voor een overwinning. Na een wedstrijd met veel strijd, maar weinig goed voetbal, was een doelpunt van Anwar Janssen beslissend voor Marvilde en was de eerste periodetitel een feit.

Vóór de wedstrijd begon werd Tayfun Yilmaz in het zonnetje gezet voor zijn 250e wedstrijd in Marvilde 1. Hij zou in de 2e helft zijn opwachting maken. De eerste helft ging gelijk op, waarbij vooral hard werken en strijd leveren de boventoon voerden. Rood Wit kreeg na 34 minuten een kansje toen een bal richting de cornervlag afzwaaide. Michael Damman kon vanaf de achterlijn de bal voortrekken waarna Stef Schellekens bij de tweede paal de bal overschoot.

De rust leek vervolgens bereikt te worden met een doelpuntloze stand. Maar de 45e minuut bracht hier uiteindelijk toch nog verandering in. Ferry Aerts ging diep op links, maar zijn voorzet was aan de harde kant. Sil van Herwijnen wist hem nog net binnen te houden op rechts. Hierdoor hield hij de aanval in leven en via Clint van Doorn kwam de bal bij Wouter van Vark weer aan de linkerkant terecht. De aanvoerder van Marvilde gaf de perfecte voorzet die door Anwar Janssen verlengd werd tot in het doel, 1-0.

De tweede helft werd het veldspel niet beter. Het was en bleef een echte derby, strijd en matig voetbal. Naar het einde toe hanteerde Rood Wit steeds meer de lange bal, maar gelukkig voor Marvilde viel die nooit goed voor een aanvaller van de bezoekers. Marvilde wist de voorsprong dus over de 90 minuten te tillen en zo de 9e overwinning in deze competitie te behalen. Met nog één wedstrijd te gaan in de 1e periode is Marvilde met een voorsprong van zes punten op nummer 2 niet meer te achterhalen. De eerste prijs van dit seizoen is een feit, maar gezien de voorsprong en het vertoonde spel lijkt dit slechts het begin van iets moois voor de resterende 13 wedstrijden.

45. Janssen 1-0

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn (54. Vroomen), van den Boomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn, Demin (80. van de Weijer), de Jongh; Janssen (80. Yilmaz), van Herwijnen, Aerts (85. de Bie)
Rood Wit: Bertrams; Damman, van Beek, van de Looij, van den Oever (46. Slegers); Kouwenberg (46. Evers), Hawedi, Schellekens (58. Breton); van Bladel (31. Meulenbroek), van Hout, van Gulik