dinsdag 18 juni 2024
Letty Demmers met Wim van de Donk tussen de fractievoorzitters van de Veldhovense politieke partijen

Letty Demmers waarnemend burgemeester Veldhoven

’s-Hertogenbosch – Veldhoven heeft een nieuwe waarnemend burgemeester. Letty Demmers (65) werd maandag in het provinciehuis benoemd door de commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Zij volgt Jack Mikkers op die benoemd is tot burgemeester van ’s Hertogenbosch.

De benoemingspapieren worden getekend

Demmers bekleedde eerder al diverse functies in de politiek. Ze begon in 1994 als wethouder in Bergen op Zoom. Tussen 1997 en 2002 was ze burgemeester in Reusel-de Mierden. Vervolgens werd ze in Best de eerste gekozen burgemeester in Nederland. Na korpschef te zijn geweest van de regiopolitie in Zeeland, bekleedde ze ruim 4 jaar de functie van waarnemend burgemeester in Vlissingen. Kort voor haar vertrek uit Vlissingen werd ze in 2015 gekozen tot voorzitter van de politieke partij D66, waar ze al 34 jaar lid van is.

Letty Demmers werd 65 jaar geleden geboren in Bergen op Zoom. Ze heeft 3 kinderen en 2 kleinkinderen.

De periode van waarneming zal duren tot ruim na de gemeenteraadsverkiezingen die in maart 2018 worden gehouden. Pas daarna kan een profielschets worden opgesteld door de raad voor een burgemeesterskandidaat en kan de sollicitatieprocedure beginnen.