donderdag 18 april 2024
Burgemeester Marcel Delhez met zijn vrouw Martine - @Foto Anton Broos

Marcel Delhez beëdigd als burgemeester Veldhoven

Veldhoven – In een buitengewone raadsvergadering is Marcel Delhez dinsdagavond officieel beëdigd en geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Veldhoven. In een volle raadzaal kreeg hij de ambtsketen omgehangen in aanwezigheid van familie, kennissen, de Commissaris van de Koning Van de Donk, Veldhovense en provinciale politici en zijn voormalige collega’s uit Zeeland.

Marcel Delhez heeft nu officieel de Zeeuwse klei ingeruild voor de Brabantse zandgronden. Zoals hij aangaf in zijn korte toespraak: “Ik ga met volle energie beginnen aan een ontzettend mooie klus. Het burgemeesterschap van Veldhoven voelt voor mij als een warme jas en ik kijk dan ook uit naar de kennismaking met de inwoners, de vele verenigingen en bedrijven van Veldhoven. Samenwerken om verder te komen, de participatieve samenleving en nog veel meer. Ik ga er mee aan de slag!”. Daarna hamerde hij de vergadering voor het eerst als Veldhovense burgemeester af (deze keer niet op een mobiele telefoon slaand, wat hem in Noord-Beveland overkwam toen een collega daar een grap uithaalde).

De 51-jarige Delhez volgt met zijn benoeming de vorig jaar naar ‘s-Hertogenbosch vertrokken Jack Mikkers op. De burgemeesterfunctie in Veldhoven werd in de tussentijd ad-interim ingevuld door Letty Demmers, die nu de overstap maakt naar Noord-Beveland.