zondag 26 mei 2024
Ondergrondse afvalcontainers
Ondergrondse glas- en afvalcontainers aan de Burgemeester van Hoofflaan.

Gemeente plaatst tientallen ondergrondse afvalcontainers

De gemeente Veldhoven heeft in de afgelopen weken zo’n 90 restafvalcontainers door ondergrondse afvalcontainers vervangen. Ondergrondse containers zorgen voor een netter straatbeeld en verminderen daardoor de kans dat afvalzakken naast de containers worden geplaatst. De gemeente wil Veldhoven zo een schonere stad worden.

Bedieningspaneel van de ondergrondse afvalcontainers
Voor het gebruik van de nieuwe containers is een afvalpas noodzakelijk.

Afvalpas

Op termijn wil de gemeente alle restafvalcontainers vervangen door ondergrondse exemplaren. Voor het gebruik van deze afvalbakken is een afvalpas nodig. Deze wordt medio september per brief bij de omwonenden van de nieuwe containers bezorgd. Rond die tijd wil de gemeente alle werkzaamheden rond de containers afgerond hebben.

Ondergrondse glascontainer
Voor de glascontainers is geen afvalpas nodig. Verschillende kleuren glas blijven gescheiden.

Glas

Ook de oude glasbakken zijn inmiddels allemaal vervangen door nieuwe exemplaren. Hier is geen afvalpas voor nodig. De gemeente benadrukt dat gekleurd glas gescheiden blijft en dat er geen (groot) glas naast de containers mag worden geplaatst i.v.m. de veiligheid van spelende kinderen en dieren.

De nieuwe afvalcontainers zijn te vinden op Citadel, Burgemeester van Hoofflaan, De Schaatsenmaker en Kromstraat. De nieuwe glascontainers zijn op Mariaplein, Burgemeester van Hoofflaan, De Schaatsenmaker en Repel te vinden.

Oude glascontainers
De oude glascontainers zullen spoedig uit het Veldhovense straatbeeld verdwijnen.