woensdag 24 april 2024
HDH Grote Prins Es d’n Urste van Rommelgat (Esther Wouters-Verdaat)
HDH Grote Prins Es d’n Urste van Rommelgat

Grote Prins van Rommelgat is dit jaar vrouw

Centrum – Esther Wouters-Verdaat (39) gaat het komende Carnaval als HDH Grote Prins Es d’n Urste van Rommelgat de feestkar trekken.

Op carnavaleske wijze heeft de Stichting Organisatie Karnaval Veldhoven (SOK) de nieuwe Grote Prins van Rommelgat gepresenteerd. Dat gebeurde zaterdagavond in het theater De Schalm waar het nieuwe carnavalsseizoen werd geopend. Prinses. Esther Wouters-Verdaat is voor SOK de eerste vrouw die in deze functie het Rommelgatse carnaval tot een feest moet maken.  

Prinses en Jeugdprinses Dit jaar kreeg Esther de kans om Prinses te worden van Rommelgat samen met haar dochter Stella die Jeugdprinses is. Esther: ‘Daar kun je geen nee tegen zeggen toch? Zeker niet als je dochter met tranen in haar ogen van blijdschap vraagt of ik alstublieft ja zeg op de vraag van de prinsencommissie; zou jij samen met jouw dochter de scepter willen zwaaien over Rommelgat?’

Het complete Prinsengezelschap
Het complete Prinsengezelschap

HDH Grote Prins Es d’n Urste wordt bijgestaan door de adjudanten Mieke Hemsø en Maartje van ‘t Westeinde en de hofheren Jeroen van den Wittenboer en Alex van der Velden. Hun motto is ‘Met zun allen lekker shinen!’.