zondag 14 juli 2024
Petra van der Palen, Leny van de Moosdijk, Stefan van der Velden, Coert Kea, Marcel Delhez. @Foto Anton Broos
Vlnr: Petra van der Palen, Leny van de Moosdijk, Stefan van der Velden, Coert Kea, Marcel Delhez. @Foto Anton Broos

Ster naar vrijwilligers Sinterklaasactiviteiten Veldhoven

Zeelst – Zaterdagmiddag is de Ster van Veldhoven uitgereikt aan de vrijwilligers van de Stichting Sinterklaasactiviteiten Veldhoven.

Burgemeester Marcel Delhez reikte de Ster van Veldhoven uit aan de vrijwilligers. Hij deed dit op de locatie van het Kabouterdorp samen met Leny van de Moosdijk van ‘Samen de dag door’ tijdens een informele bijeenkomst na de intocht van Sinterklaas.

Al meer dan twintig jaar organiseert Stichting Sinterklaas Activiteiten Veldhoven (SSAV) de centrale intocht van Sinterklaas in Veldhoven. Zeven vrijwilligers zijn door het jaar heen bezig met het programma, de vergunningen en de vrijwilligers voor de intocht. Twee vrijwilligers zijn vanaf het eerste uur actief: Coert Kea en Stefan van der Velden. Op de dag van de intocht wordt deze club uitgebreid met ongeveer vijftig vrijwilligers die in de huid van Piet kruipen, helpen bij de schmink of zorgen voor de catering.

De ster is gemaakt door Riet Claassen
De ster is gemaakt door Riet Claassen

De Ster voor de vrijwilligers van Stichting Sinterklaasactiviteiten Veldhoven is gemaakt door een van de deelnemers van ‘Samen De Dag Door’. Dit is een laagdrempelige opvang van Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) voor kwetsbare thuiswonende ouderen uit Veldhoven. Ouderen die vanwege beperkingen niet meer makkelijk kunnen meedoen aan reguliere ontmoetingsactiviteiten of die vanwege eenzaamheid veel binnen zitten.

De Ster van Veldhoven is een initiatief van de gemeente. De Ster is bestemd voor een groep vrijwilligers. Op deze manier wil de gemeente Veldhoven haar waardering laten zien voor hun inzet.