zondag 14 juli 2024
David Vermeire van Boskalis en wWethouder Ad van den Oever

Herinrichting Kempenbaan-Oost kan beginnen

Veldhoven – De herinrichting van het oostelijke deel van de Kempenbaan in Veldhoven gaat van start. Ook het aangrenzende deel van de Karel de Grotelaan in Eindhoven wordt aangepakt. De werkzaamheden duren tot eind 2023 en worden uitgevoerd door Boskalis Nederland B.V.

Op maandag 24 januari ondertekenden wethouder Ad van den Oever en Directeur Projecten David Vermeire van Boskalis Nederland B.V. het contract. ‘Het project Kempenbaan-Oost is weer een grote stap in het bereikbaar houden van bedrijventerrein De Run. Het is een enorm maar vooral heel mooi project. Ik kijk uit naar de goede samenwerking met Boskalis’, aldus wethouder Van den Oever.

Boskalis is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Ze doen veldonderzoeken en werken het wegontwerp uit. Ook vragen ze vergunningen aan en starten ze met het verleggen van kabels en leidingen. Dit duurt tot halverwege 2022.

Eind 2023 klaar

In de zomer beginnen de bouwwerkzaamheden. Die worden in fases uitgevoerd. Door het werk in fases uit te voeren, is de overlast beperkt en blijven huizen en bedrijven bereikbaar. Boskalis start met het aanleggen van de nieuwe infrastructuur op De Run 1000. Dit wordt de nieuwe rechtstreekse aansluiting van ASML op de N2. Het werk aan de Kempenbaan en de Karel de Grotelaan gebeurt vervolgens zoveel mogelijk in het weekend. Dit om het verkeer op deze wegen zo weinig mogelijk te hinderen. Als nieuwe delen van de weg klaar zijn, kan het verkeer erover. Er zijn geen langdurige omleidingsroutes voorzien. De hele verbouwing is naar verwachting eind 2023 klaar.

Meer rijstroken

Er komen meer rijstroken rond en onder het viaduct onder de N2/A2 en een nieuwe verbinding tussen De Run 2100 en 4200. Er komt een nieuw busstation met een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. Dit is met een ondergrondse fietsenstalling en een lift. Daarnaast komen er nieuwe vrij liggende fietspaden en grotere onderdoorgangen van de Gender.

Maatregelenpakket

Deze herinrichting is onderdeel van het maatregelenpakket om bedrijventerrein De Run bereikbaar te houden. Dit maatregelenpakket is een samenwerking van de gemeenten Veldhoven en Eindhoven, de provincie Noord-Brabant, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ASML. De herinrichting is te volgen via www.kempenbaanveldhoven.nl