dinsdag 21 mei 2024
Op het podium worden de hoofden nog een beetje 'bijgekwast' door de visagie

Het groot verkiezingsdebat op Omroep Veldhoven TV

De Run – Omroep Veldhoven maakte maandagavond TV opnames van het groot verkiezingsdebat. De woordvoerders van de 7 fracties gingen met elkaar in debat op de studiovloer van Bazelmans Audio Visual. In de uitzending die nog gemonteerd moet worden, komen ook korte presentaties langs. Dit keer óók in het Engels, speciaal voor de expats in onze gemeente. Datum van uitzending wordt binnenkort bekendgemaakt.

De zeven woordvoerders zijn Peter Saris (VVD), Wim Peters (Hart voor Veldhoven), Wim Meijberg (GroenLinks/PvdA), Jolanda van Hulst (Senioren Veldhoven), Marielle Giesbertz (D66), Marionne van Dongen (CDA) en Marienne van Dongen (GBV). Theo Erkens is de debatleider. Het programma bestaat uit drie onderdelen: elke voorzitter krijgt enkele minuten om het eigen partijprogramma te ‘pitchen’. Daarna is er een plenair debat. Om de visie van de verschillende partijen op belangrijke thema’s goed te kunnen vergelijken, zijn er één op één debatten.

In het debat komt samenspraak nadrukkelijk aan bod. Hoe lastig die communicatie vaak is, bleek onlangs uit de weerstand tegen de geplande komst van twee fastfood restaurants en de ingetekende woontoren op de voormalige Rabobank locatie. Hoewel iedereen vindt dat de communicatie met omwonenden beter moet, is er veel discussie over de manier waarop iedereen gehoord kan worden.

De studio van Bazelmans aan de Run, tegenover het Maxima ziekenhuis, biedt alle faciliteiten voor een goede uitzending. De uitzenddatum wordt binnenkort hier bekend gemaakt.