woensdag 24 april 2024

Impact cornonavirus op Veldhoven

22 maart – Bazelmans AV zet MMC Veldhoven in de schijnwerpers
Vanavond tussen 20:00-20:30 wordt het Máxima Medisch Centrum Veldhoven een half uur lang in de schijnwerpers gezet door Bazelmans AV. Het is een solidariteitsactie van de Audio en Video branche. Zo willen zij ook de helden van onze samenleving, de mensen die keihard aan het werk zijn om ons zo veel mogelijk van dienst te zijn in deze crisis, een steuntje in de rug geven.

Er wordt uitdrukkelijk opgeroepen om NIET te komen kijken i.v.m. de corona-maatregelen van het RIVM! Het geheel is in perfecte kwaliteit ook te volgen op deze livestream van Bazelmans AV. Daarnaast zendt Omroep Veldhoven TV het eveneeens rechtstreeks uit via zijn kabelTV-kanalen op Ziggo, KPN en T-Mobile.

20 maart – Oranjemarkt 2020 op Koningsdag geannuleerd
Vrijdag werd bekend dat de organisatie van de Oranjemarkt Veldhoven het evenement heeft geannuleerd vanwege het coronavirus. De Oranjemarkt zou op maandag 27 april plaatsvinden in het Citycentrum. Het besluit is gebaseerd op de adviezen van de GGD en het RIVM in het kader van het coronavirus. Zoals Kristel Gijsbers, de voorzitter van de Oranjemarkt aangeeft: “De veiligheid van de vele bezoekers van de Oranjemarkt staat bij ons altijd voorop. We gaan als bestuur met gemeente, sponsoren, leveranciers en andere evenementen in Veldhoven in conclaaf. Wellicht dat er op een later tijdstip dit jaar nog iets moois georganiseerd kan worden”.

17 maart – Zorgcentrum Oktober (RSZK Merefelt) sluit deuren voor bezoekers
Om cliënten te beschermen omwille van de gezondheid zijn alle locaties van zorginstelling Oktober (het voormalige RSZK Merefelt) per direct preventief gesloten. Dit betekent dat niemand de locaties van Oktober in of uit mag, behalve de zorgmedewerkers en vrijwilligers. Oktober neemt deze maatregel op advies van het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) en de Veiligheidsregio. Zoals Oktober aangeeft “Een maatregel waarvan we beseffen dat deze zeer ingrijpend is voor onze cliënten en naasten en dat dit vergaande gevolgen heeft. De gezondheid van onze cliënten, medewerkers en vrijwilligers gaat echter boven alles, daarom nemen wij het advies van de Veiligheidsregio zeer serieus en zijn we als organisatie genoodzaakt om deze maatregel te treffen. “

17 maart – Persoonlijk bericht burgemeester Marcel Delhez aan alle Veldhovenaren
Veldhovens burgemeester Marcel Delhez heeft een persoonlijke brief geschreven aan alle Veldhovenaren. Hij voelt zich verbonden met de inwoners en is blij met alle mooie initiatieven die er ontstaan en die zorgen voor verbinden en omkijken naar elkaar. Zijn persoonlijke boodschap voor de Veldhovenaren is te lezen op https://bit.ly/2WwBuvx

15 maart – Scholen, kinderdagverblijven, openbare gelegenheden dicht t/m 6 april
Het kabinet heeft vanmiddag aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten t/m maandag 6 april. Voor kinderen van ouders die werken in vitale functies, zoals bijvoorbeeld zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat ouders kunnen blijven werken. Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het MBO. Alle eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksclubs en coffeeshops gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur t/m maandag 6 april.

13 maart – Gemeente Veldhoven stelt Raadsvergadering van 17 maart uit
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus en het dringende advies van het Regionaal Beleidsteam van afgelopen donderdag om raadsvergaderingen en (raads)bijeenkomsten niet door te laten gaan, is besloten om de oordeelsvormende raadsvergadering van 17 maart te annuleren. De planning is nu dat deze oordeelsvormende raadsvergadering verschoven wordt naar maandag 6 april om 19.30 uur. Op dinsdag 7 april vindt de besluitvormende raadsvergadering plaats.

13 maart – Geen eucharistievieringen in Christus Koningkerk
Vrijdag hebben de Nederlandse bisschoppen besloten dat vanwege de bindende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, alle weekendvieringen met gelovigen in de katholieke kerken komen te vervallen. Ook de weekendvieringen in de Christus Koningkerk komen dan ook t/m 31 maart te vervallen. De zondagse Eucharistievieringen van 10 uur gaat echter wel door, maar zonder kerkgangers! Deze vieringen zijn LIVE te volgen via de kabelTV kanalen van Omroep Veldhoven op KPN, Ziggo en T-Mobile.

13 maart – Zwembad Den Ekkerman sluit deuren
Om verdere uitbreiding van het Corona virus te voorkomen hebben wij besloten om het zwembad te sluiten. Het zwembad zal in ieder geval t/m 6 april gesloten zijn. Alle activiteiten in het zwembad vervallen dan ook in deze periode. Er zijn geen lessen en het is niet mogelijk om recreatief te komen zwemmen.

13 maart – Museum ’t Oude Slot sluit deuren vanaf vanmiddag 17 uur
De directie van Museum ’t Oude Slot heeft in overleg met de gemeente Veldhoven besloten uit voorzorg de deuren te sluiten voor bezoekers met ingang van vrijdag 13 maart om 17 uur. De sluiting duurt tot en met 31 maart. Tegen het einde van die periode wordt bekeken hoe de situatie dan is. Het optreden van BKant tijdens Slotmuziek op zondag 29 maart gaat eveneens niet door in verband met de adviezen van het RIVM.

12 maart – SWOVE schort per direct alle activiteiten op
Vanwege de onzekerheden rondom het coronavirus en de berichtgeving van de laatste 24 uur, heeft SWOVE besloten om alle activiteiten en bijeenkomsten op te schorten. Dit betekent dat met ingang van a.s. maandag alle reeds gemaakte afspraken komen te vervallen. Het bezorgen van maaltijden wordt alleen doorgezet, omdat SWOVE dit maatschappelijk noodzakelijk vindt. SWOVE is gedurende deze maatregel elke werkdag tussen 9 en 13 bereikbaar op nummer 040-2540066.

11 maart – Alle wedstrijden in amateurvoetbal uitgesteld
De KNVB besloot woensdagmiddag het advies van NOC*NSF op te volgen en alle wedstrijden van Brabantse amateurverenigingen, zowel uit- als thuiswedstrijden uit te stellen. Naar aanleiding daarvan zijn de Veldhovense sportparken, zodat er t/m maandag 6 april geen wedstrijden zijn, alle trainingen vervallen en de kantine’s gesloten zijn.

11 maart – Zorginstellingen Archipel en Vitalis sluiten dagactiviteiten
Naar aanleiding van de persconferentie over de situatie en aanpak voor Brabant die dinsdag plaats heeft gevonden hebben zorginstellingen Archipel en Vitalis de volgende maatregel genomen. Alle gezamenlijke activiteiten voor medewerkers en bewoners worden vanaf heden tot en met aanstaande maandag zeer beperkt of geannuleerd.
Update 13 maart: maatregel geldt minimaal t/m 31 maart.

10 maart – Bibliotheek en VVV Veldhoven vanaf zaterdag dicht
Bibliotheek en VVV Veldhoven sluiten hun deuren vanaf zaterdag 14 maart tot minimaal dinsdag 31 maart om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voor mensen die Bibliotheekmaterialen thuis hebben waarvan de vervaldatum binnen de sluitingsdagen valt is er geen probleem, omdat de bibliotheek een boetevrije periode invoert t/m 14 april.

9 maart – Inwoner Veldhoven besmet met coronavirus
Gemeente Veldhoven heeft vanochtend gemeld dat een inwoner positief getest is op het coronavirus. De patiënt, die in Noord-Italië is geweest zit met gezinsleden in thuisisolatie. Het is de eerste Veldhovenaar die het coronavirus heeft opgelopen.

5 maart – Patiënt met coronavirus in MMC Veldhoven
Woensdag heeft een patiënt zich op de Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) van het MMC in Veldhoven gemeld met klachten die op het coronavirus leken. De patiënt is meteen getest op corona en geïsoleerd, omdat deze in de risicogroep viel. De testresultaten bleken positief. De patiënt wordt volgens protocol in isolatie verzorgd in het ziekenhuis. De GGD is gestart met een contactonderzoek.