zaterdag 20 april 2024

Zorgcentrum Oktober sluit deuren voor bezoekers

Veldhoven – Zorgcentrum Oktober heeft per direct een extra ingrijpende maatregel genomen. Vanaf woensdag 18 maart tot nader order mag niemand meer de locaties van Oktober in of uit, met uitzondering van zorgmedewerkers en vrijwilligers. Voor Veldhoven betreft dit de locaties Merefelt, Leuskenhei en Rundgraafpark.

Met deze preventieve maatregel volgt Oktober het advies op van het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) en de Veiligheidsregio. Er kan dus geen bezoek meer gebracht worden aan familieleden die in de huizen van Oktober verzorgd worden. Het is een maatregel die zeer ingrijpend is voor de cliënten van Oktober. Zoals een woordvoerder aangeeft: “Het is een maatregel waarvan we beseffen dat deze zeer ingrijpend is voor onze cliënten en naasten en dat dit vergaande gevolgen heeft. De gezondheid van onze cliënten, medewerkers en vrijwilligers gaat echter boven alles, daarom nemen wij het advies van de Veiligheidsregio zeer serieus en zijn we als organisatie genoodzaakt om deze maatregel te treffen.”

Vrijdag 13 maart nam Oktober al de maatregel dat slechts 1 bezoeker per persoon per dag toegelaten kon worden. Deze maatregel werd al snel opgevolgd met de sluiting van alle restaurants, eetpunten, en ontmoetingscentra in Oktoberhuizen vanaf zondag 15 maart 18.00 uur. Vanaf maandag 16 maart werden ook alle dagbestedingslocaties van Oktober gesloten.