maandag 27 mei 2024
bibliotheek voorzijde

In de bibliotheek: avond over autisme

Op maandag 14 december is er in de bibliotheek een avond over autisme. Het is bedoeld voor mensen, naasten en betrokkenen met een psychische kwetsbaarheid. Cordaad Welzijn en GGzE organiseren een aantal bijeenkomsten onder de naam Psysalon. Het onderwerp dit keer is autisme.

Autisme laat zich niet gemakkelijk omschrijven en is niet altijd even goed herkenbaar. We weten dat het een aangeboren neurobiologische ontwikkelingsstoornis is, maar de precieze oorzaak is niet bekend. De informatieverwerking in de hersenen verloopt anders dan bij mensen zonder autisme, waardoor het problemen kan veroorzaken in de relatie met familie of naasten.

Tijdens de bijeenkomst over autisme worden verhalen en ervaringen gedeeld.
Een ervaringsdeskundige en een professional uit de zorg delen hun kennis en ervaringen met de bezoekers. Iedereen die te maken of interesse heeft in het onderwerp is van harte welkom.

De avond over autisme is op maandag 14 december van 20.00 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Entree is gratis, wel vooraf aanmelden vanwege het maximum aantal deelnemers (30 personen): www.bibliotheekveldhoven.nl/autisme