zondag 23 juni 2024
v.l.n.r. Geert Molmans (2e), Jeroen Grove (1e) Mitchel Klok (3e) @Foto Ramon Hoeks

Internationaal Bowlingtoernooi in Flying Bowling

Mira – Van 2 tot en met 6 november namen 113 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland het tegen elkaar op in de Flying Bowling in Veldhoven. Alle deelnemers begonnen met 5 games voorronde waarna de beste 20 spelers zich zouden plaatsen voor de finales op zondag 6 november. Jeroen Grove werd eerste, Geert Molmans eindigde tweede en Mitchel Klok maakte het podium compleet als nummer 3.

In de voorrondes werd er flink op los gescoord door diverse spelers. De grens om de finale te bereiken kwam na iedere ronde hoger te liggen. Er werden 124 200+ games gegooid waarvan zelfs vijftien van 250 pins of meer. Paul de Mey gooide een bijzonder sportresultaat: een serie van 782 over 3 games met een gemiddelde van ruim 260 pins per game. Hiervoor krijgt hij een oorkonde van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF).

Zondag was de dag van de finales. Er waren vier spelers van Bowling Vereniging Veldhoven die de finale wisten te bereiken, namelijk Bram Weenink (5e), Cor de Zeeuw (15e), Geert Molmans (8e) en Ramon Hoeks (16e).

In de finale was het Jeroen Grove die op plek één terecht kwam. Geert Molmans eindigde knap als tweede en wist in de finale de hoogste serie te bowlen. Mitchel Klok maakte het podium compleet als nummer 3.

Bram Weenink wist zijn vijfde plaats te behouden. Ramon Hoeks klom van plaats 16 naar de zevende plek in het eindklassement. Cor de Zeeuw zakte ietsjes weg van plaats 15 naar plaats 17.

Het was een mooi resultaat voor de Veldhovense bowlers. Wil jij volgend seizoen ook een gooi doen naar de overwinning? Neem dan eens een kijkje op www.bvveldhoven.nl of neem contact op via info@bvveldhoven.nl.