woensdag 17 april 2024
Jan van Hoof
Jan van Hoof

Jan van Hoof genomineerd voor “Meest positieve, onbekende Nederlander”

Veldhoven – Een aantal jaar geleden heeft Jan van Hoof ten gevolge van een bloedprop bij de hersenstam het locked-in syndroom gekregen. Twee vrienden hebben hem opgegeven voor BID Positivity Award voor meest positieve, onbekende Nederlander. De Big Improvement Day (BID) is opgezet om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten. Nederland is toe aan wat positiviteit in deze bijzondere tijd. 

Jan zit gevangen in zijn eigen lichaam. Hij begrijpt alles, maar kan enkel communiceren met zijn omgeving middels bewegingen van zijn ogen en wenkbrauw. Blik omhoog is ‘ja’ en blik omlaag is ‘nee’. Verder kan hij geen enkele beweging maken. Wanneer hij iets wil zeggen, maakt hij gebruik van een letterkaart met genummerde vakken en daarin letters. De nummers worden opgelezen en wanneer hij het juiste nummer hoort richt hij zijn ogen naar boven. Het kost wat geduld, maar het werkt. Jan wil zijn leven zinvol maken en er toe doen. Hij denkt in kansen en niet in belemmeringen.

Op dit moment staat Jan op nummer 1 voor de provincie Noord-Brabant, samen met familie en vrienden is hij in actie om zo veel mogelijk stemmen te krijgen zodat hij nummer 1 van Nederland wordt. Het verhaal van Jan heeft indruk gemaakt op mede genomineerden, een deelnemer heeft zich teruggetrokken en zijn achterban gevraagd om op Jan te stemmen.

Stemmen kan nog tot en met 31 maart via www.bidawards.nl