donderdag 18 april 2024
Jarno van Osch aan de slag met landschapsfotografie@Foto Hans de Cortie

Jarno van Osch bedenkt unieke foto ‘voorstelling’

Centrum – KiekVeldhoven is een uniek initiatief om liefhebbers van fotografie te verbinden, te inspireren en te informeren. Of je nu met een telefoon of met een camera fotografeert, iedereen is van harte welkom op woensdag 10 november in theater De Schalm. Omroep Veldhoven sprak met de bedenker Jarno van Osch.

Verslag: Harry Kleijnen

Voor de eerste bijeenkomst zijn twee sprekers uitgenodigd die verschillende nderwerpen belichten. Greetje van Son deelt haar brede ervaring met abstracte architectuurfotografie en Bas Meelker, jurylid bij ‘Het Perfecte Plaatje’ presenteert landschapsfotografie met de nodige hints en tips.

Greetje van Son, abstracte architectuurfotograaf
Bas Meelker, landschapsfotograaf

Alle deelnemers zijn uitgenodigd om een foto in te sturen waarvan een selectie door Bas besproken wordt. Na afloop is er gelegenheid om elkaar in de foyer te ontmoeten. Daar zijn foto’s van Greetje van Son, Bas Meelker opgesteld om samen te bespreken. En wie weet, ontstaan er weer nieuwe ideeën om samen vast te leggen of om elkaar te helpen met technische problemen.

Idee

De initiatiefnemer is Jarno van Osch. Na een journalistieke opleiding startte de Veldhovenaar als redacteur bij de motortijdschriften Moto73 en Motormagazine. Bij de verslaggeving over de Dutch TT in Assen en de introductie van nieuwe motormodellen, groeide bij Jarno de belangstelling om zelf tekst met beeld te combineren. Met de camera van zijn vriendin werden de eerste foto’s gemaakt. Gewoon aan de slag gaan en goed luisteren naar ervaren fotografen. Zo werd fotografie een nieuwe passie en het startpunt voor een nieuwe uitdaging om schrijven en fotografie te combineren.

Fotoclub

Voor fotografische verbreding en verdieping en gewoon leuke contacten, is Jarno lid geworden van de Veldhovense fotoclub ‘Bellus Imago’. Daar ontstond ook het contact met het fotografie café Goirle, een ontmoetingsplek voor liefhebbers van fotografie. Wat is er mooier dan fotografieliefhebbers in Veldhoven en omgeving te verbinden? Een mailtje naar theater de Schalm werd direct door een enthousiaste directeur Sjoerd Bossers beantwoord en Kiek Veldhoven was geboren.

Kaarten bestellen

Een succesvolle bijeenkomst wordt zeker vervolgd met als rode draad, per avond een tweetal sprekers die elk een thema toelichten. Daarnaast wordt een agenda met interessante fotografie evenementen gedeeld en is er na afloop ruimte om elkaar te ontmoeten. Een prachtig initiatief, heb je interesse, bestel dan snel een kaartje à 9 euro.

Meer achtergrond over Jarno van Osch is te zien en te lezen op www.shotupproductions.com