zondag 26 mei 2024
Julan Davids is voorleeskampioen 2022

Julan Davids is Veldhovens voorleeskampioen 2022

Centrum – Julan Davids is de nieuwe Veldhovense voorleeskampioen. Acht schoolkampioenen streden onder aanmoediging van hun klasgenoten op maandag 21 februari om deze titel. De schoolkampioenen uit groep 7 en 8 lazen in de grote zaal van Theater de Schalm voor uit hun favoriete boek.

De jury bestond uit Jean-Paul van den Tillaar van Boekhandel Bruna, wethouder Vivianne van Wieren en bibliotheekdirecteur Dorine Prinsen. Mark van der Linden verzorgde de presentatie.

De jury moest na de optredens van de acht schoolkampioenen in beraad en stond voor een lastige klus. ‘Het niveau lag dit jaar namelijk erg hoog’, aldus Dorine Prinsen. Uiteindelijk viel de keuze toch unaniem op Julan Davids uit groep 8b van Basisschool Zeelsterhof. Hij las voor uit het boek ‘De ergste juffen en meesters van de wereld’ van David Walliams. Volgens juryvoorzitter Vivianne van Wieren deed hij dat beheerst, vol humor en met een uitstekende timing. ‘Hij nam ons hierdoor helemaal mee het verhaal in’, aldus van Wieren.

Julan gaat door naar de halve provinciale finale op 12 maart in Goirle. Voor de winnaar van deze ronde volgt de provinciale finale op 2 april. Vervolgens strijden op 25 mei in Utrecht alle provinciale kampioenen om de titel Nationale Voorleeskampioen 2022.

De overige schoolkampioenen, die allen ook veel lof voor hun optreden kregen, zijn Raylinn van den Biggelaar van De Berckacker, Sam van der Weerden van B.S. Eigenwijs, Anna Bastiaans van St. Jan Baptist, Renee En-Chia Chang van Dick Bruna, Jeffrey Peters van Aan ’t Heike, Ian Arentsen van De Rank en Lotte Waaijer van Op Dreef.

Over de Nwedstrijdationale Voorlees

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool en wordt dit schooljaar voor de 28e keer georganiseerd. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken. (Meer informatie: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl).