woensdag 24 april 2024
Het Kieskompas is een hulpmiddel

Lijsttrekkersdebat 7 maart in de Schalm

Centrum – De gemeente, theater De Schalm en de bibliotheek organiseren op maandag 7 maart Veldhoven Kiest! Tijdens dit lijsttrekkersdebat debatteren zeven politieke partijen over belangrijke Veldhovense thema’s. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor publiek.

Op 14, 15 en 16 maart kiest Veldhoven de nieuwe gemeenteraad. Er doen dit jaar zeven politieke partijen mee aan de verkiezingen. Wie zijn de kandidaten en wat vinden zij van de belangrijke Veldhovense thema’s? De lijsttrekkers van VVD, GBV, PVDA/GroenLinks, CDA, D66, Senioren Veldhoven en Hart voor Veldhoven gaan tijdens deze avond met elkaar in debat. Het debat vindt plaats in de grote zaal van theater De Schalm.

Debatleidster Suzanne Bollen en Mark van der Linden dagen de lijstrekkers uit over hun ideeën voor Veldhoven. Moet er in het centrum minder ruimte voor de auto komen? Mag de OZB omhoog om gemeentelijke voorzieningen te verbeteren? Moet er meer geld naar kunst en cultuur? Alle lijsttrekkers kunnen op deze en andere stellingen reageren, waarna er één-op-één debatten volgen.

Kieskompas Veldhoven

In het debat worden stellingen en resultaten van Kieskompas gebruikt. Deze online stemhulp is samengesteld in overeenstemming met de politieke partijen. Het Kieskompas voor Veldhoven kunt u invullen en raadplegen via: veldhoven.kieskompas.nl.

Informatie en aanmelden

Het debat vindt plaats op maandag 7 maart, van 19.30 tot 21.00 uur in de Schalm. Deelname is gratis, geïnteresseerden dienen van te voren een ticket te reserveren via de website van De Schalm. Via deze website is het debat op 7 maart ook online te volgen.