zondag 28 april 2024

Marvilde heeft periodetitel in zicht

Valkenswaard – Na de dikke overwinning tegen nummer drie van de 2e klasse, Sparta’25, werd de wedstrijd tegen Valkenswaard afgelopen zondag afgelast (corona Valkenswaard). Hierdoor moest de wedstrijd meteen op deze donderdag ingehaald worden. In de eerste helft, die geteisterd werd door regen, hagel en uiteindelijk sneeuw, was Marvilde aanvankelijk beter, maar daarna ging het spel meer gelijk op. De tweede helft kwam Marvilde niet echt meer in gevaar en werd uiteindelijk een 1-3 overwinning behaald.

De eerste 20 minuten was Marvilde de bovenliggende partij. Grote kansen bleven echter uit en alleen met afstandsschoten werd gevaar gesticht. In de 16e minuut viel het verdiende doelpunt. Nick van den Boomen kopte een corner van Anwar Janssen midden voor het doel in, 0-1. Hierna kwam Valkenswaard meer in het spel voor. In de 26e minuut gaf Jordi van Meurs voor en een schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd door Clint van Doorn van de lijn gehaald.

Net voor het half uur onderschepte Clint een breedtebal in de verdediging bij Valkenswaard. Hij ging alleen op weg naar doelman Koen Wouters, maar zijn lob vanaf 20 meter ging over het doel. Vijf minuten voor de rust ging Jordi van Meurs, maar zijn voorzet werd geheel vrijstaand overgeschoten door Thom van de Donk. Twee minuten later kreeg Anwar Janssen aan de andere kant nog een vrije schietkans vanaf 11 meter, maar ook hij mikte veel te hoog.

De tweede helft was erg rommelig. Marvilde had het grootste deel een overwicht en Valkenswaard kon alleen uit counters gevaarlijk worden. Twintig minuten voor het einde nam Yurjen de Jongh op 35 meter van het doel een vrije trap. Die viel in het doelgebied uiteindelijk voor de voeten van Twan Demin. Twan gaf breed op Sil van Herwijnen die geheel vrij stond op 7 meter midden voor het doel. Hij had dan ook geen moeite om de bal langs de doelman in het net te plaatsen, 0-2.

In de 74e minuut werd Thom van de Donk diep gestuurd op rechts, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt door Sam van Rooij. Tien minuten voor het einde kreeg Marvilde een hoekschop aan de linkerkant. Deze werd ingekopt door Mathijs de Bie, maar net voor de lijn tegengehouden door de doelman. Hieruit ontstond meteen een vlijmscherpe counter waarbij Thom van de Donk alleen voor Sam van Rooij kwam. Iets links in het strafschopgebied schoot hij voor het doel langs.

Eén minuut later was de wedstrijd beslist. Ferry Aerts ging diep op links, gaf de bal naar het midden op Sil van Herwijnen. Die leek de bal te verspelen, maar die kwam op de rand van het strafschopgebied bij Twan Demin terecht. Twan plaatste de bal mooi over doelman Wouters in het doel, 0-3. In de 87e minuut kreeg Valkenswaard nog loon naar werken met een doelpunt van Sem van Ham. Ook hij mocht alleen naar het doel van Marvilde gaan en hij maakte geen fout, 1-3.

Marvilde speelde vanavond een moeizame wedstrijd, die vooral in de eerste helft beïnvloed werd door langdurige winterse neerslag. Uiteindelijk was de winst wel dik verdiend, met als gevolg dat de eerste periode bijna binnengehaald is. Hiervoor heeft Marvilde nog één punt nodig in de laatste 2 wedstrijden van deze periode: uit in Asten tegen NWC (zondag na Carnaval) of op 13 maart thuis tegen plaatsgenoot Rood Wit.

16. van den Boomen 0-1; 70. van Herwijnen 0-2, 75. Demin 0-3, 87. van Ham 1-3

Marvilde: v. Rooij; C. van Doorn, van den Boomen, R. Born, van Vark (69. Vroomen); M. van Doorn, Demin, de Jongh (86. Kantelberg); Janssen (69. de Bie), van Herwijnen, (82. Yilmaz), Ferry Aerts (86. Megens)