zaterdag 2 maart 2024

Kinderopvang Klokje Rond bestaat twintig jaar

Veldhoven – Kinderopvang Klokje Rond bestaat twintig jaar. Christie Vermaesen opende op 12 juni 2001 een 24 uurs kinderopvang en bso in de groepsaccomodatie van De Buitenjan. Een uniek concept dat ondertussen is aangepast naar de wensen van de tijd.

Inmiddels heeft de organisatie duizenden kinderen uit de hele regio opgevangen en lopen kinderen die zelf op de opvang hebben gezeten nu stage bij de organisatie. In de visie van Vermaessen en haar opvolger Peter-Jan Donders hebben kinderen behoefte aan opvang die echt buiten school is. Daarom zijn de opvanglocaties nooit bij scholen, maar op 3 locaties met ieder zijn eigen mogelijkheden (Het Witte Wiel, Sportcentrum David Lloyd en de muziekschool Art4U.

Groei
Na de start met een paar kinderen groeide de opvang door en kwam er in 2002 een tweede locatie aan de Jasperstraat bij. Daar werd mascotte Jasper ‘geboren.’ Op Koninginnedag 2005 volgde een verhuizing naar de Houtwal waar het concept later werd uitgebreid met sport-, muziek- en creatieve bso. Door die activiteiten op de bso te doen, houden ouders meer quality time over met hun kinderen. In 2016 nam Peter-Jan Donders de leiding over van Vermaesen. Hij richtte in 2013 de Peter-Jan Donders foundation op en helpt daarmee ouders die problemen hebben met hun kinderen. In 2020 kwam zijn eerste opvoedboek uit.

Vanwege de maatregelen wordt het jubileum van de kinderopvang in besloten kring gevierd met alle ouders en kinderen van de opvang tijdens een Feestweek.