donderdag 18 april 2024
logo Veldhoven Proeft

Veldhoven Proeft pas volgend jaar weer

Centrum – Het bestuur van dit bijzondere culinaire event heeft besloten om het dit jaar niet te organiseren. De eerstvolgende editie van Veldhoven Proeft vindt plaats van donderdag 1 tot en met zondag 4 september 2022. 

Er is teveel onduidelijkheid of dit publieksevent binnen de Corona restricties op een passende manier kan worden georganiseerd. Verder is duidelijk geworden dat door de bouw van het nieuwe zwembad het Burgemeester Elsenpark dit jaar niet beschikbaar is. Er is weliswaar nagedacht over een alternatieve locatie, maar dit is voor 2021 geen haalbare kaart, aldus het persbericht.

Voorzitter Wiljan Bazelmans betreurt het besluit. Hij benadrukt dat het bestuur voor een dilemma stond. ‘Wij waren er klaar voor en de restaurants met wie wij gesproken hebben, steunden ons om Veldhoven Proeft dit jaar gewoon door te laten gaan. Dat maakte het besluit moeilijk. Het Veldhovense publiek is wel weer toe aan een culinair event, terwijl de horecaondernemers ook graag het publiek tijdens een grootschalig evenement zouden willen ontvangen.’

De Veldhovense Ondernemerstrofee, die normaal gesproken tijdens de bedrijvenavond van Veldhoven Proeft wordt uitgereikt, wordt dit jaar gewoon uitgereikt. Het bestuur van de stichting zoekt naar een passend alternatief of event. Deze ondernemersprijs zal in 2021 voor de laatste keer worden toegekend.