zondag 14 juli 2024

Koninklijke Erepenning voor Harmonie L’Union Fraternelle

Centrum – Koning Willem-Alexander heeft de Koninklijke Erepenning toegekend aan HarmonieL’Union Fraternelle. De vicevoorzitter van de harmonie, Willem Egelmeers ontving deze bijzondere onderscheiding uit handen van burgemeester Marcel Delhez. De bijbehorende oorkonde werd overhandigd door wethouder Jeroen Rooijakkers. Dit gebeurde tijdens het jubileumconcert ‘Wij komme van Zilst’.

Harmonie L’Union Fraternelle is diepgeworteld in de Veldhovense samenleving. Het is een bloeiende harmonie, die ruim 150 jaar klank en kleur geeft aan talloze bijeenkomsten. In 2021 bestond de harmonie 150 jaar, maar vanwege de situatie met corona was er toen geen jubileumviering. De Koninklijke Erepenning is in Veldhoven nog niet eerder uitgereikt. Ook voor burgemeester Marcel Delhez is het de eerste keer dat hij deze onderscheiding namens de Koning mag uitreiken.

Over de Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een onderscheiding die in 1965 is ingesteld door toenmalig koningin Juliana. De penning is voor verenigingen en stichtingen die minimaal vijftig jaar bestaan.