dinsdag 16 juli 2024
Bezoekers hebben weinig kans op een parkeerplaats

Kringloopwinkel heeft veel, maar geen parkeerplaatsen

De Run – Op zondag ging de nieuwe kringloopwinkel open aan de Run 4305. Meteen was er grote belangstelling. Ook op een doordeweekse dag is het druk in de winkel. Net als buiten. Op woensdagmiddag was er in de wijde omtrek geen parkeerplaats vrij. De Kringloop is met de auto vrijwel niet te bereiken.

Woensdagmiddag 15:00 uur. Bij binnenkomst waarschuwt de winkel bezoekers niet te parkeren op de plaatsen van omliggende bedrijven. Bezoekers hebben dat dan al door. Menigeen zal rondjes hebben moeten rijden om de auto kwijt te raken. Wie geluk heeft, hoeft niet al te ver te lopen naar de winkel. Wie daar loopt, ziet dat er overal bij de bedrijven voor de deur en langs de straat auto’s staan. Bij het businesscenter in de bocht staat zelfs een mannetje die auto’s terugstuurt van wie niet bij het bedrijf moet zijn.

Na de brand in het voormalige pand van de kringloopwinkel, moesten frequente kopers van tweedehands spulletjes naar Eindhoven of verderop de Kempen in. In het najaar kwam er een winkel in het CityCentrum. Die trok snel publiek hoewel het assortiment daar klein is. Tegelijk startte de zoektocht naar een nieuw groot pand. Het nieuwe onderkomen staat aan het eind van De Run, ter hoogte van het ziekenhuis, net voor de bult over de Rijksweg linksaf. Daar zijn veel bedrijven gevestigd, zodat personeel en klanten moeten vechten om een parkeerplaats.

Het is er gezellig druk op deze doordeweekse dag. Wie een kijkje wil nemen, gaat beter op de fiets ernaar toe of laat zich per auto brengen en weer ophalen.