dinsdag 28 mei 2024
Het Nijlandhuis verzorgt mensen met dementie

Themamiddag over dementie in het Nijlandhuis

Zonderwijk – Sinds kort staat in deze wijk het Nijlandhuis waar mensen met dementie worden verzorgd. Voor de Stichting Ons Zonderwijk is dat aanleiding om een themamiddag over dit onderwerp te organiseren. Die vindt plaats op maandag 29 januari in samenwerking het Nijlandhuis, Alzheimer Nederland en SWOVE.

U bent welkom in Ontmoetingscentrum ’t Tweespan, Mira 2 in Zonderwijk. De ontvangst is vanaf 13:30 uur waarna om 14:00 uur het programma start. Dit duurt tot ongeveer 16:00 uur. Kijk voor het programma op www.onszonderwijk.nl

Dementie is niet een ziekte, maar de verzamelnaam van ruim 50 verschillende hersenaandoeningen. Mensen verliezen hierbij in toenemende mate hun cognitieve vaardigheden. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld geheugenproblemen en vergeetachtigheid. Maar het kan ook veranderingen in gedrag zijn of het niet meer goed kunnen uitvoeren van dagelijkse handelingen, zoals zich aankleden. Deze mensen met dementie hebben daardoor steeds meer zorg en ondersteuning nodig.

Op basis van bevolkingsonderzoek zijn er in Nederland naar schatting 290.000 mensen met dementie. De verwachting is dat door vergrijzing dit aantal in de toekomst zal stijgen naar meer dan 500.000 in 2040.

Mocht u willen komen, laat dit dan even weten via de website zodat de organisatie weet hoeveel mensen er ongeveer komen.