zondag 23 juni 2024
Het teddyberenziekenhuis in het Máxima

Oproep voor zieke knuffels

Veldhoven – Het Maxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven organiseert op 3 februari van 11:00 tot 13:00 uur een Teddyberenziekenhuis. Hier kunnen kinderen hun zieke knuffel verzorgen. Het doel ervan is de angst voor ziekenhuizen bij kinderen te verminderen.

Het Maxima Medisch Centrum wil graag iets extra’s voor kinderen organiseren. Tijdens de medische behandelingen van kinderen ervaren ze vaak spanningen, angst, pijn en/of stress. Dit kan een negatief effect op de genezing hebben. Ook merkt het ziekenhuis dat kinderen op het lange termijn de gevolgen hiervan ervaren. Zoals het verlies van vertrouwen in het ziekenhuis of in de behandelingen. Soms houden kinderen er een langdurige trauma aan over. Om deze reden wordt het Teddyberenziekenhuis op zaterdag 3 februari geopend.

Voor wie?

Alle zieke knuffels zijn welkom. Ze worden uiterst goed verzorgd in het Teddyberenziekenhuis. Er zijn échte berendokters die samen met de kinderen knuffels onderzoeken. Ze kunnen worden onderzocht in echte onderzoekskamers en indien nodig worden er verbandjes aangelegd. Ook mogen de kinderen de knuffels ondersteunen tijdens het maken van röntgenfoto’s en het plakken van pleisters. Hierdoor hopen ze dat kinderen een behandeling in het MMC met meer comfort en minder spanning ervaren.

Open inloop

Iets voor jou? Alle kinderen, knuffels en ouders uit de regio zijn welkom op zaterdag 3 februari van 11 uur tot 13 uur. Het Teddyberenziekenhuis is te vinden op de kinderdagbehandeling van het Maxima Medisch Centrum Veldhoven (route 020). Je mag hier gewoon binnenlopen. Er is geen aanmelding nodig.