zaterdag 22 juni 2024
Ladies Circel
Het bestuuur van Ladies' Circle Nederland, met Tosca Goes, tweede van links. Foto: Linque

Ladies’ Circle haalt € 427.000 op voor goede doelen

Veldhoven – Ladies’ Circle is een serviceclub voor ondernemende vrouwen tot 45 jaar. In heel Nederland zijn zeventig Circles actief. Samen haalden zij 427.000 euro op voor goede doelen.

Tosca Goes uit Veldhoven is de nieuwe vice- voorzitter van het bestuur Ladies’ Circle Nederland. “We zijn heel trots op dit bedrag. Volgend jaar bestaan we 45 jaar. We willen dat Nederland ons beter leert kennen, want wij maken een verschil landelijk en lokaal.”

In de serviceclub vinden ondernemende vrouwen elkaar. Het verschil tussen een netwerkclub en een serviceclub, is dat een serviceclub van goede doelen sponsoren haar hoofdtaak maakt. “Dat kan door het inzamelen van geld en door handen-uit-de-mouwen activiteiten. We willen graag laten zien waar wij vanuit onze vrouwelijke kracht en positieve houding toe in staat zijn,” aldus Tosca.

De lokale Ladies’ Club 29 De Kempen is een van de ruim 70 Circels. In Nederland zijn ongeveer duizend leden actief. De opbrengst van de regionale acties was het afgelopen jaar € 427.000. Naast lokale doelen zetten de Circles zich gedurende twee achtereenvolgende jaren in voor een landelijke doel. Voor 2018-2020 is dat Stichting Neurofibromatose.