zondag 3 maart 2024
Metzpoint jeugdleden Aïsha Sleddens, Indy van den Boom, Tessa van der Meer en Quinty Finkenflügel gaan naar het junior WK padel in Spanje - Foto: Richard de Leeuw, TPC Metzpoint

Veldhovense jeugd TPC Metzpoint naar WK Padel

Vier Veldhovense jeugdleden van Tennis- en Padel Club Metzpoint zijn geselecteerd voor deelname aan het WK padel voor jeugd! Zij zijn door jeugdbondscoach Ewan Watson van de Nederlandse Padel Bond uitverkozen om zich in oktober te meten met de top van de wereld in Spanje.

De Veldhovenaren Quinty Finkenflügel, Tessa van der Meer, Aïsha Sleddens en Indy van den Boom doen mee in de categorieën meisjes tot 16 jaar en meisjes tot 18 jaar. Het team vertegenwoordigt Nederland tussen 13-19 oktober op het jeugd WK in het Spaanse Castellón. De jonge dames moeten het daar opnemen tegen padeltoppers uit meer dan 15 landen. TPC Metzpoint is natuurlijk supertrots dat sinds de opening van de padelbanen afgelopen najaar er nu al op zo’n niveau gespeeld wordt en er maar liefst vier jeugdleden Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens het WK!

Het toernooi wordt georganiseerd door de International Padel Federation (FIP). De Nederlandse Padel Bond (NPB) is bij de FIP aangesloten en organiseert de Nederlandse deelname.

De Veldhovense Tennis- en Padel Club Metzpoint bestaat inmiddels meer dan 40 jaar. Ze beschikt op haar sportpark aan de Peter Zuidlaan in Veldhoven over acht tennisbanen en sinds november 2018 ook over twee padelbanen. Padel is een racketsport met ingrediënten uit tennis en squash. Strategie is bij dit spel belangrijker dan kracht. Het wordt met 2 tegen 2 gespeeld op een kleinere tennisbaan in kooivorm.