dinsdag 18 juni 2024

Lokale Omroep Veldhoven steunt zijn adverteerders

Veldhoven – Het coronavirus brengt veel bedrijven in economisch moeilijke tijden. In de gemeente Veldhoven zal dat niet minder zijn. Omroep Veldhoven gaat daarom zijn adverteerders in deze uitzonderlijke periode steunen.

De media staan er vol van: de uitbraak van de pandemie, die in ons land gaande is, zal veel ondernemingen voor financiële problemen plaatsen. Dat geldt mogelijk ook voor de huidige adverteerders bij Omroep Veldhoven.

De lokale omroep heeft daarom besloten haar adverteerders over de reclameperiode van 15 maart tot 15 april 2020 niets in rekening te brengen. Medio april beoordelen we de situatie opnieuw. Het is in deze zakelijk moeilijke periode een kleine geste in de richting van onze relaties, die naar wij hopen navolging krijgt.

De overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland (NLPO) heeft het idee van Omroep Veldhoven als één van de voorbeelden aangehaald hoe een omroep als platform kan dienen voor lokale initiatieven in deze uitzonderlijke corona-crisis.

UPDATE 12 april

Omroep Veldhoven was op 18 maart de eerste omroep die besloot zijn adverteerders te steunen en gedurende de coronacrisis voor geplaatste reclames voor een maand niets in rekening te brengen. Ons initiatief werd omarmd door de NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen) die dit aan al haar leden communiceerde.
De lokale omroep heeft nu besloten deze vrijstelling van betaling te verlengen tot 1 juni 2020. Voor lopende reclames ontvangen onze adverteerders over deze periode dus geen facturen. Lokale Omroep Veldhoven hoopt dat ook dit besluit in omroepland brede navolging zal krijgen.