zondag 23 juni 2024
De winnaar Luca en juryvoorzitter Jeroen Rooijakkers
De winnaar Luca en juryvoorzitter Jeroen Rooijakkers @Foto Evert Geurts

Luca Steuten winnaar Nationale Voorleeswedstrijd

Centrum – Op maandag 3 februari is Luca Steuten uit groep 7 van basisschool De Berckacker uitgeroepen tot Veldhovens voorleeskampioen 2020.

Acht schoolkampioenen streden onder aanmoediging van hun klasgenoten om de titel. De deelnemers uit groep 7 en 8 lazen in de grote zaal van theater de Schalm hun favoriete boekfragment voor. De deskundige jury bestond uit Els van de Ven van boekhandel Bruna Veldhoven, wethouder Jeroen Rooijakkers van de gemeente Veldhoven en Lia Verheijen van de Bibliotheek Veldhoven.

De jury ging na de optredens van de acht voorlezers in beraad, zij was het snel eens. De 11-jarige Luca Steuten werd als winnaar uitgeroepen. Luca las voor uit het boek Raveleijn van Paul van Loon. Hij bracht volgens juryvoorzitter Jeroen Rooijakkers rust in zijn optreden. Luca maakte goed gebruik van gezichtsuitdrukkingen en gebaren om zijn voorleesfragment te ondersteunen. ‘Hij nam ons echt mee in het verhaal’, aldus Rooijakkers.

Luca Steuten wint de voorleeswedstrijd
Luca Steuten wint de voorleeswedstrijd @Foto Evert Geurts

Luca gaat door naar de halve provinciale finale op 7 maart in Goirle. Voor de winnaar van deze ronde volgt de provinciale finale op 9 april in Waalwijk. Vervolgens strijden op 27 mei in Amstelveen alle provinciale kampioenen om de titel Nationale Voorleeskampioen 2020.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8. Dit jaar is de 26e editie. Ruim 200.000 scholieren doen dit keer mee.