dinsdag 18 juni 2024
Vaccin
Foto van LinkedIn pagina Máxima Medisch Centrum

Máxima start vandaag met vaccineren

Veldhoven – Vandaag start ook het Máxima Medisch Centrum met vaccineren van haar zorgpersoneel. De eerste coronavaccins voor MMC kwamen gisteren binnen. Een bijzonder moment, nu ook in Veldhoven. Woensdagmorgen is gestart met vaccineren van medewerkers in de acute zorg.

De komende dagen worden 400 medewerkers van MMC uit de acute afdelingen gevaccineerd. De vaccinatieronde moet de druk op de zorg doen afnemen.

Vanaf vanmorgen 08:00 uur wordt een groot aantal medewerkers, die werken op de intensive care, corona-afdeling of spoedeisende hulp, ingeënt. De eerste dag worden honderd zorgmedewerkers ingeënt. De rest van de zorgmedewerkers van de acute afdelingen volgen morgen, zaterdag en maandag. De overige medewerkers van de acute zorg en medewerkers van de niet corona-afdelingen komen pas later aan de beurt. Dit is zo bepaald door ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Crisismanager Marc van Tuyn geeft aan dat MMC klaar is om alle zorgmedewerkers in te enten. ‘Het vaccineren is een flinke logistieke uitdaging. We doen het samen met de bedrijfsarts en in stappen. Er wordt geregistreerd wie wanneer een vaccinatie krijgt en wanneer de tweede prik moet krijgen. Dit luistert heel nauw.’

De vaccinatiebereidheid onder de medewerkers van de acute zorg die tot nu toe benaderd zijn, is boven verwachting hoog. De meeste medewerkers zijn positief dat ze gevaccineerd kunnen worden. En dat is van belang vanwege het hoge ziekteverzuim onder personeel. Dit gaat hierdoor waarschijnlijk omlaag, waardoor de druk op de zorg afneemt.’