zondag 26 mei 2024
nieuwe weg N69 in aanbouw

Omroep Veldhoven TV: aanleg N69

Veldhoven – Vanaf donderdagavond tot en met zondag is op Omroep Veldhoven TV vanaf 19:00 uur een uitzending te zien over de aanleg van de N69. De weg moet het drukke (sluip)verkeer door Valkenswaard wegleiden.

Veel doorgaand verkeer in de regio rijdt nu nog over lokale wegen of door de dorpen. Om de leefbaarheid voor de bewoners in de regio te verbeteren, legt de provincie Noord-Brabant een nieuwe 80 km weg aan buiten de dorpen. Deze weg loopt van het Oeienbos ( met een aansluiting op de A67) richting zuid-west Valkenswaard.

De verbindingsweg loopt wel over landbouwgronden en door natuurrijk gebied met beekdalen. Deze natuur maakt deel uit van het Natuurnetwerk Brabant. Daarom is er in het werk aandacht voor het behoud en het versterken van de natuur.

In deze reportage ziet u een animatie van hoe het project precies verloopt. Meteen erna is er een reportage van lokale omroep medewerkers die aanwezig waren bij de betonstorting van de Beekdalbrug aan de Run.

De uitzending is te zien op donderdagavond 19.00 uur en wordt ieder heel uur herhaald tot middernacht. Op hetzelfde tijdstip is de uitzending te zien op vrijdag tot en met zondag.

Je kunt Omroep Veldhoven TV vinden op deze frequenties.

U kunt de uitzending ook nu al online bekijken.