zondag 23 juni 2024
Milo Davids is de Veldhovense voorleeskampioen 2023. @Foto Willem Binnendijk.

Milo Davids is Veldhovense voorleeskampioen 2023

Centrum – De nieuwe voorleeskampioen van Veldhoven heet Milo Davids. Negen schoolkampioenen uit groep 7 en 8 lazen in de grote zaal van Theater de Schalm voor uit hun favoriete boek. De jury bestond uit Els van de Ven van boekhandel Bruna, wethouder Thomas van Broekhoven en bibliotheekdirecteur Dorine Prinsen. Mark van der Linden verzorgde de presentatie.

De jury moest na de optredens van de negen schoolkampioenen in beraad. Ze stond voor een lastige klus. ‘Het was een moeilijke taak om uit negen winnaars één Veldhovense winnaar te kiezen’, aldus Thomas van Broekhoven. Uiteindelijk viel de keuze op Milo Davids uit groep 7 van Basisschool Zeelsterhof. Hij las voor uit het boek ‘Mijn ouders zijn onhandelbaar!’ van Pete Johnson. Volgens de juryleden wist hij het publiek echt mee te nemen in het verhaal. Ze roemden zijn intonatie en zelfverzekerde manier van voorlezen. ‘Voor ons steeg jij net een beetje boven de rest uit. Daarom ben jij dit jaar de voorleeskampioen van Veldhoven’, lichtte de wethouder toe (op de foto, links).

Milo gaat door naar de halve provinciale finale op 11 maart in Goirle. Voor de winnaar van deze ronde volgt de provinciale finale op 1 april. Vervolgens strijden op 24 mei in Utrecht alle provinciale kampioenen om de titel Nationale Voorleeskampioen 2023.

De overige schoolkampioenen, die allen ook veel lof voor hun optreden kregen, zijn Imme Hellings van De Berckacker, Anne van den Heuvel van EigenWijs, Bram Flink van St. Jan Baptist, Bram Petra van Dick Bruna, Alonso Tamargo-Rodriguez van Aan ’t Heike, Aimée Stultiens van De Rank, Robyn Coenen van De Verrekijker en Maudy van den Putten van De Brembocht.

Over de Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Dit schooljaar wordt het voor de 29e keer georganiseerd. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken. Meer informatie op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl