maandag 27 mei 2024
Aflevering 11 gaat over gemeentegrenzen @Fotocollage SHEV

Radio: donderdag nieuwe aflevering Uitgesproken Erfgoed

Radio – In ’Uitgesproken Erfgoed’ vertelt historicus Jacques Bijnen over het Veldhoven van vroeger. Luister donderdagmiddag 16 februari tussen 17.30 en 18.00 uur. Dit keer gaat het over grenzen en gemeentelijke herindeling.

De Veldhovense grenzen, inclusief de gemeentelijke annexatieperikelen (1999) met onze grote buur Eindhoven, zijn het onderwerp in de elfde uitzending van Uitgesproken Erfgoed op Omroep Veldhoven.

In de vroege middeleeuwen gaf het ontbreken van vaststaande grenzen moeilijkheden met buren en bewoners van naastgelegen dorpen. Lange tijd waren grenzen gebaseerd op mondelinge afspraken. Tegenwoordig stelt het kadaster alle perceelsgrenzen vast.

Lokaal historicus Jacques Bijnen van Stichting Historisch Erfgoed Veldhoven wordt geïnterviewd door programmamaker Herman Schoemaker.

De uitzending is te beluisteren op donderdag 16 februari aanstaande tussen 17.30 en 18.00 op radio Omroep Veldhoven (107,7 FM), op de Veldhovense Kabelkrant, en wereldwijd via de stream op deze website.

Een aflevering gemist? Alle afleveringen zijn hier terug te luisteren.