donderdag 18 april 2024
Senders (7) benut de strafschop en zet UNA op 0-1 - Foto: Thieu Vlemmix

Wedstrijd van de gemiste kansen in Gemert

Gemert – Gemert tegen UNA is eigenlijk een repeterend verhaal. De duels staan symbool voor aantrekkelijke Brabantse derby’s. Beide clubs komen elkaar al vele jaren tegen in de hoogste regionen van het amateurvoetbal en dikwijls zijn het spectaculaire duels. Dat was ook nu het geval. Na het succesvolle vorige seizoen, zingen de Gemertenaren nu een toontje lager. Hoewel, de laatste wedstrijden zijn ze toch aan de beterende hand en langzaam sluiten de zwartwitten nu aan bij de middenmoot, waar ze zeker thuishoren. UNA daarentegen liet zich ook vanmiddag op Molenbroek weer zien als de ploeg die niet voor niks stabiel in de subtop staat.

Een handsbal van Gemert in de zestien leverde in de 23e minuut een strafschop op. Sten Senders schoot de bal scherp linksonder binnen: 0-1. UNA heerste ook daarna. Ex-UNA speler Eon Herman was eigenlijk de enige zwart-witte die – met enkele getructe acties – druk kon zetten. Intussen vergaten de UNA-mannen om de soms goede combinaties ook af te wisselen met een goede afronding en ze beloonden zichzelf dus niet navenant. In de 37e minuut zaten de twee centrale verdedigers van de thuisploeg echter allebei mis. Max van den Akker deed dat echter niet en zette geel-wit (vandaag de UNA kleuren) op een comfortabele 0-2.

Na rust ging het festival van de gemiste kansen gewoon oor. Na de fraaiste combinaties, volgden dikwijls het missen van de mooiste kansen. En rond de 70e minuut kwam UNA dat bijna duur te staan toen Gemert een paar keer dicht bij de aansluitingstreffer was. Even later – intussen waren Rhoan Boudewijns en Teun Willems in de ploeg gekomen – legde Juul Respen de bal diep op Brian Boogers en de aanvoerder zorgde voor een zucht van verlichting: 0-3.

Vlak daarop doemde echter toch nog eventjes een flits van het scenario van vorige week voor UNA op. Gemert kwam verrassend terug door een doelpunt van Ralf Kemper (1-3) en drong alsnog even fel aan. Het was tegelijk ook de fase waarin UNA zich wel héél veel slordigheden veroorloofde, vooral in de afronding. Het UNA van vandaag: soms uitstekend spel, soms ook slordig en dikwijls falend in de afronding.

(verslag Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
24. Senders 0-1 (str), 37. van den Akker 0-2; 77. Boogers 3-0, 81. Kemper 1-3

Opstellingen:
UNA: Flokstra; van Gerven, Scheepers (39. Bassou), Sijbers, Jagt; Horsten, van Rosmalen (Boudewijns), Respen; Senders, Boogers (Willems), van den Akker (90. Wijnsma)
VV Gemert: Tielemans, Migchels, Meyssen, Jacobs, Fleuren; Brugmans (69. Kizir), Oerlemans (46. van Zutphen), Ben Rouba (46. Barten); Herman (82. Falkenstein), Kemper, Waalkens