donderdag 25 juli 2024
Overhandiging materialen thuisslacht
Van links naar rechts: Marieke van de Ven, Nelly van de Ven, Hans Sonnemans

Museum krijgt aanwinst voor collectie

Zeelst – Museum ’t Oude Slot werd vrijdag verblijd met een schenking van een complete set gereedschap voor thuisslachten. De spullen komen uit de nalatenschap van een Veldhovenaar.

Nelly van de Ven overhandigde de materialen van haar overleden man Peter van de Ven. Dat deed ze samen met haar dochter Marieke. Directeur van Museum ’t Oude Slot, Hans Sonnemans, is blij met de gift. Het museum krijgt vaak losse materialen aangeboden, maar lang niet altijd complete sets. Onder de objecten zitten messen, bijlen en zagen en een schietmasker. Naar schatting komen de voorwerpen uit de jaren 30 tot 70. De objecten gaan deel uitmaken van de collectie Veldhoven die het museum aan het samenstellen is.

Moeder en dochter zijn blij dat de materialen in Veldhoven blijven omdat Peter van de Ven opgroeide in Zeelst. De materialen komen uit twee generaties omdat ook opa thuisslachter was.

Collectie Veldhoven Dag
In oktober houdt het museum een speciale Collectie Veldhoven Dag waarop inwoners voorwerpen uit Veldhoven die ze op hun zolder of in de schuur hebben liggen kunnen aanbieden aan het museum.