woensdag 24 april 2024
GitaarBende Floriade @foto M Timofeeva

Muzikale dubbelact in museum ’t Oude Slot

Zeelst – Livemuziek in een beeldbepalend museum op het mooiste plekje van Veldhoven, dat is Slotmuziek. Op zondagmiddag 24 maart spelen de Gitaarbende en Sara Rütten van 14.00 tot 15.30 uur. Voor de pauze speelt ‘De gitaarbende’, na de pauze kunt u luisteren naar Sara Rütten.

Over de gitaarbende

De GitaarBend(e) is het gitaarensemble dat jonge, talentvolle en bovenal enthousiaste gitaristen uit Eindhoven en omgeving samenbrengt. De GitaarBend(e) bestaat uit spelers tussen de 12 en 22 jaar die allen klassiek gitaar spelen, beter bekend als nylonsnarige- of Spaanse gitaar; bij uitstek het instrument dat in veel muzikale stijlen een belangrijke plek kent. Het repertoire van de GitaarBend(e) is dan ook divers: popmuziek, Zuid-Amerikaans, klassiek, en vaak ook met toevoeging van andere instrumenten zoals steelstring, elektrische gitaren of slagwerk. De groep staat onder leiding van gitariste Anneloes van Hout, docent in Waalre en Eindhoven.

Over Sara Rütten

Na één van haar eerste gitaarlessen kreeg Sara Rütten (1998) als huiswerkopdracht mee om de mooiste noot op de gitaar te vinden. De volgende les was ze eruit: het was de cis. Sindsdien heeft ze zich gerealiseerd dat alle noten de mooiste kunnen zijn en is ze nooit meer opgehouden met het zoeken naar alle verschillende klanken van de gitaar.

Sara volgde lessen bij Peter Thissen, Frank Lamm, Lex Eisenhardt en Johannes Möller en studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam bij hoofdvakdocent Gabriel Bianco. Om haar opleiding compleet te maken volgde ze een master klassiek gitaar bij de gitarist Łukasz Kuropaczewski in Poznań, Polen. Nu, terug in Nederland, is ze er klaar voor om al het moois dat de gitaar te bieden
heeft met haar publiek te delen. Sara neemt de luisteraar mee op een reis langs verschillende muzikale stijlen en componisten. Van de romantische muziek van Giulio Regondi via de eind 19de-eeuwse Spaanse showmuziek van Francisco Tárrega tot aan de Nuevo Tango
van Astor Piazzolla.

Entreeprijs

Museum ’t Oude Slot is zondagmiddag 24 maart open van 13.00 – 17.00 uur. De gitaristen spelen van 14.00 – 15.30 uur. Volwassenen betalen 6 euro. Jeugd van 6 tot en met 17 jaar betaalt 4 euro.
Kinderen tot 6 jaar mogen gratis binnen onder begeleiding van een volwassene. Voor museumkaarthouders geldt gratis entree.