zondag 3 maart 2024
Écht Veldhovenz Cup eerste keer uitgereikt
Bestuursvoorzitter Ad Michielsen ontvangt van burgemeester de Écht Veldhovenz Cup

Nieuwe cup is symbool van verbinding

Veldhoven-Dorp – Afgelopen vrijdag ging de eerste beker naar ON ICE, beter bekend als het schaatsplein op de Plaatse.

Burgemeester Marcel Delhez deed de uitreiking aan het bestuur van de Stichting Écht Veldhovenz. Zaterdag 7 december startte de tiende editie van ON ICE. Tot en met 5 januari kan er weer worden geschaatst, meestal van drie uur ‘s middags tot ‘s avonds tien uur.

Écht Veldhovenz is een overkoepelende naam voor alle evenementen en activiteiten in Veldhoven-dorp. Dat zijn ON ICE, carnaval, de Kromstraat, de kermis, Dorpshuis D’n Bond en meer.

Het begon tien jaar geleden met de feestelijke opening van de totaal gerenoveerde Plaatse met de karakteristieke kiosk. Sinds 2010 klinkt het motto “Écht Veldhovenz” overal waar een activiteit wordt gestart. Kenmerkend element is steeds de link tussen ondernemers, bewoners en bezoekers.

Rudy Snel (rechts) stopt na 10 jaar als bestuurslid
Rudy Snel (rechts) stopt na 10 jaar als bestuurslid

Écht Veldhovenz CupDe Plaatse als verbindend element krijgt nu concreet vorm in een heuse cup. De beker is gemaakt door Frank Vincent uit Veldhoven. Er staat het logo op uitgevoerd in staal op een voet met de tekst Écht Veldhovenz Cup. De beker wordt na elk evenement doorgegeven aan het volgende. Dat zal zijn de Stichting Organisatie Karnaval (SOK).