maandag 27 mei 2024
@Foto Brigit Strijbos

Nieuwe editie van Kiek Veldhoven in theater De Schalm

Centrum – De eerste vier edities van Kiek Veldhoven in theater De Schalm waren een succes. Daarom is er op woensdag 29 maart (aanvang 20.00 uur) een nieuwe aflevering. Fotografieliefhebbers genieten van een inspiratievolle en leerzame avond. Dit keer staan er zelfs twee fotografen op het podium.

Bezoekers kunnen luisteren naar het verhaal van een lokale topper en van landelijk bekende fotograaf. Editie 5 staat in het teken van beroepsfotografie, dankzij de komst van Brigit Strijbos. Deze Veldhovense fotografe gaat in de Lindenzaal geïnterviewd worden door organisator Jarno van Osch. Tijdens het gesprek gaat het over Brigits werk. Er valt meer dan voldoende te vertellen, aangezien ze al sinds
2009 actief is in haar eigen onderneming.

Daarna gaat de avond verder met Marijn Heuts. Deze Limburgse natuurfotograaf weet zijn creativiteit op meerdere manieren te uiten. Dat doet hij niet alleen door prachtige beelden te schieten, maar hij kruipt ook achter zijn toetsenbord. Daar schrijft hij artikelen voor de tijdschriften Zoom.nl en Natuurfotografie. In zijn boeiende lezing gaat Heuts specifiek in op het onderwerp creatief vastleggen van landschappen.

Het blijft niet alleen bij luisteren bij Kiek Veldhoven. In de foyer van theater De Schalm wordt namelijk een mini-expositie gehouden, waar je als bezoeker het mooiste werk van de gastsprekers kunt zien. Verder gaat Marijn Heuts een fotobespreking geven. Alle bezoekers hebben de mogelijkheid om vooraf één van hun eigen foto’s in te sturen naar info@kiekveldhoven.nl. Het thema is ‘landschappen met een twist’.

Heuts zal enkele beelden uitzoeken en die bespreken. Als afsluiter worden verschillende tips voor
fotografie-uitjes gegeven. Via de Lucky Shot worden er tenslotte een aantal mooie prijzen weggegeven.
Kortom, Kiek Veldhoven biedt opnieuw een interessante avond die geen enkele fotograaf
uit de regio wil missen.

Tickets zijn via de website van Theater de Schalm te koop.