zondag 26 mei 2024
nieuwe zwembad
Het nieuwe zwembad in aanbouw

Nieuwe zwembad in zicht

Centrum – De bouw van het nieuwe zwembad gaat zienderogen snel. De begane grondvloer is gestort en het geraamte met de buitenmuren staat. Het gebouw is nu wind- en waterdicht. De drie baden zijn ook al eens gevuld met water om de waterdichtheid te testen. Geen lekkage.

Het moet een duurzaam en openbaar zwembad worden. Jarenlang was het een discussie in de gemeenteraad. Vorig jaar ging dan eindelijk de schop in de grond. Het zwembad komt tegen de oude locatie en de sporthal aan te liggen. Het huidige zwembad Den Ekkerman blijft open totdat het nieuwe bad gereed is. Dat wordt eind 2021 verwacht.

Aannemer Van der Horst verwacht nog steeds dat de bouw van het bad dan klaar is. Het enige wat dan nog rest is de gang die het nieuwe zwembad verbindt met de sporthal. Deze kan pas gemaakt worden als het oude zwembad voor een deel gesloopt is. Daarom komt er een tijdelijke toegang naar het nieuwe bad.

Wanneer het nieuwe bad klaar is voor gebruik moet er eerst verhuisd worden van het oude naar het nieuwe bad. Als het oude zwembad dan volledig leeg is, kan er worden gesloopt. Om de nette verbinding tussen het nieuwe zwembad en de sporthal te kunnen maken, wordt eerst dat deel van het oude pand gesloopt.

Het nieuwe sportcomplex (het zwembad en de sporthal samen) krijgt een nieuwe naam. Ook dit ging niet zonder slag of stoot. Na goed overleg van de commissie is unaniem besloten voor de naam City Sport Veldhoven.