zondag 14 juli 2024

NL-Alert testbericht op maandagmiddag

Nederland – Vanmiddag rond 12.00 uur verzendt de overheid opnieuw het NL-Alert testbericht. Dit is een week later dan normaal, omdat het de eerste maandag van juni Tweede Pinksterdag was. Met het NL-Alert testbericht, dat je op je mobiele telefoon ontvangt, ervaar je hoe het is om een NL-Alert bij een noodsituatie te ontvangen.

Ruim 8 op de 10 Brabanders die het afgelopen jaar een NL-Alert testbericht hebben ontvangen, vinden het belangrijk dat de overheid ieder half jaar zo’n bericht verzendt. Dit blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid is uitgevoerd.

Rond 12.00 uur klinkt het NL-Alert testbericht. In het bericht wordt uitgelegd dat het om een testbericht gaat. Het testbericht ziet er zo uit:

“NL-Alert 13-06-2022 12:00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Kijk op www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: www.nl-alert.nl/english”

Let wel op, het NL-Alert kan hard klinken als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt.

Kijk voor meer informatie op www.nl-alert.nl.