woensdag 19 juni 2024
Voormalig Rabobank gebouw Bossebaan
Appartementen en hoge woontoren langs Bossebaan

Bewoners reageren op uitspraak Raad van State

Veldhoven – Het lange proces van bezwaar maken en beroep, eindigde deze week met de uitspraak van de Raad van State. Het bouwen van appartementen en een toren van 39 meter hoog op de plek van het voormalige Rabobankgebouw mag doorgaan. De bezwaarmakers moeten het ermee doen. Nu de hoogste bestuursrechter heeft geoordeeld, is er geen stap omhoog meer. De organisatoren achter het protest reageren met een ingezonden brief.

Integrale tekst, ondertekend door Jan de Bonth, Jac Geominy en Joep Roijers:

” Gelukkig, de toren komt er toch

U heeft het waarschijnlijk al gelezen of gehoord. In de zaak van burgers tegenover hun eigen gemeentebestuur in Veldhoven over de bouw van de 39 meter hoge toren op de plek van de oude RABO-bank heeft de Raad van State in het voordeel van de “gemeente“ beslist. In grote lijnen kwam de beoordeling hierop neer, er is niks fout gegaan. Dat bij dit besluit aan veel inhoudelijke zaken voorbij is gegaan doet kennelijk niet ter zake.

Inspraak, participatie en opmerkingen van burgers genoemd in zienswijzen, het maakt niet uit of erger nog: bespaar je de moeite. Dank jullie wel oude bestuurders.

Laten we a.u.b. hopen dat met een nieuw college en een nieuwe raad, met participatie en samenspraak als belangrijk speerpunt, er nu wel gekeken gaat worden naar de opmerkingen van burgers en geluisterd gaat worden naar de betrokken burgers. Zeker op een tijdstip in een project dat het nog zin heeft. Dan hoeft de gemeente niet met man en macht en extra kosten een rechtvaardiging proberen te vinden voor een plan, waarvan de oorsprong ligt in het niet kunnen verplaatsen van de muziekschool en waarbij op voorhand al vaststond dat het daarom zo hoog moest worden en perse op die plek.”