woensdag 24 april 2024

Onderzoek onder jongeren over drugsgebruik

Veldhoven – Trippen of Skippen? Zo heet de enquête onder jongeren over drugsgebruik.  Alle jongeren tot 27 jaar in heel Noord-Brabant mogen meedoen. Jongeren die de enquête invullen, maken kans op een vette activiteit naar keuze. Zoals skydiven, een dagje naar een pretpark, karten of een wellnessbezoekje.

Lachgas in de auto? XTC op een festival? Is dat normaal of niet normaal? Het zijn een aantal vragen die aan bod komen tijdens het grote drugsonderzoek ‘Trippen of Skippen?’. Jongeren en jongvolwassenen uit heel Oost-Brabant en dus ook Veldhoven, kunnen hieraan deelnemen.  Op deze manier willen de gemeenten, de beide GGD-en en Novadic Kentron meer te weten komen over de mening van jongeren over drugs(gebruik).

Drugs en drugsgebruik lijken steeds meer verankerd te raken in onze samenleving. Met alle gevolgen van dien. In de onlangs gehouden GGD Gezondheidsmonitor gaf 70% van de jongvolwassenen aan het gebruik van softdrugs normaal te vinden. Wat is hier de reden van? En gebruiken jongeren daardoor ook meer drugs? Heeft de norm van jongeren over drugs een relatie met de plek waar de drugs wordt gebruik? Het zijn allemaal vragen die het onderzoek moet beantwoorden.

Doe mee en win

Ook in Veldhoven zijn we benieuwd naar de mening van jongeren over drugs. Daarom roepen we iedereen in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar op om de vragenlijst in te vullen. Dat kan heel eenvoudig via www.trippenofskippen.nl. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten.